Daniela (35): Přítel odmítá pracovat, jeho výmluvy a nezodpovědnost mě ničí. Rozhodla jsem se jednat

Daniela (35): Přítel odmítá pracovat, jeho výmluvy a nezodpovědnost mě ničí. Rozhodla jsem se jednat
Zdroj: pixabay.com

Daniela má přítele, kterému práce nevoní, a tak zůstává všechno na ni. Finanční rezervy už vyčerpala a dochází ji trpělivost. Jak to celé je, se nám svěřila ve svém příběhu.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 05. 06. 2020 07:30

Jmenuji se Daniela a je mi 35 let. Pracuji jako interiérová designérka, takže si přijdu na docela slušné peníze. Před třemi lety jsem se seznámila s Jindřichem (32). Jindřich je takový bohém. Vystřídal několik zaměstnání, ale žádné mu nebylo po chuti. V jednom ho prý neustále buzerovali, v těch dalších ho to nenaplňovalo. A tak nás živím já.

Přítel je nezodpovědný povaleč

Přítel je v současné době nezaměstnaný, takže veškeré placení výdajů leží na mně. O práci má jasnou představu: hodně peněz za málo muziky. Když jsme spolu začali chodit, opravdu jsem si myslela, že má jen smůlu a nemůže najít pořádnou práci. Ale není to tak, práce mu prostě nevoní.  A jeho neochota pracovat přesně vypovídá o jeho nezodpovědnosti.

Ještě nedospěl, ale mě už došla trpělivost

Jindřich je vyučený zedník, takže by uplatnění v oboru jistě našel. Ale proč by to dělal, když ho živím. Poslední dobou se strašně hádáme a mně už dochází trpělivost. Dokonce jsem mu začala vyhrožovat, že ho opustím. Ani to nepomohlo. Většinou tráví čas na počítači nebo venku s kamarády. A já ho už odmítám v jeho lenivosti podporovat. Finanční rezervy jsem už vyčerpala a ze svého platu si nemohu dopřát nic navíc, protože živím ještě Jindřicha.

Přísahal, že si práci sežene, ale stále se nedostavuje žádný výsledek. Řekla jsem mu, že počkám ještě měsíc, a pak, že se bude muset odstěhovat. I když si myslím, že to nebude tak jednoduché. Láska už vyprchala, a já musím stále řešit, aby konečně dospěl.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články