Alžběta (40): Na ulici mě oslovil zvláštní muž. Myslím si, že nám dopřál miminko

žena
Zdroj: Freepik.com

Alžběta chodí do práce brzy ráno. Když nedávno potkala zvláštního muže, který jí oslovil, lekla se, že jde o přepadení. Ve skutečnosti ale šlo o něco mnohem tajemnějšího.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 31. 07. 2020 15:00

Před časem jsem šla jako vždy brzy ráno do práce, když byla ještě tma. Kráčela jsem právě temnou opuštěnou uličkou, když se odkudsi najednou vynořil zvláštní muž. Bála jsem se, jestli mě nechce přepadnout, ale snažila jsem se zachovat klid a jenom kolem něj projít. Najednou na mě ale promluvil. Nebyl agresivní, jen mě potichu a trochu zakřiknutě pozdravil. Pak mi řekl něco, o čem jsem si do té doby myslela, že nikdo neví.

Řekl něco zvláštního

S mým manželem jsme se dlouho snažili o miminko. Zkusili jsme snad všechno a nic nevycházelo. Nakonec jsme usoudili, že to nejspíš budeme muset vzdát. Uvažovali jsme i o adopci, ale nebyli jsme si jistí, zda jsme na ni psychicky připraveni. Tajemný muž ke mně přistoupil a řekl, že se nemusím trápit a miminka se dočkám. Prý už je o to postaráno. Vůbec jsem nechápala, odkud ví, že se s mužem snažíme o dítě a snažila jsem se přemýšlet, kde jsme o tom mluvili. Jsem si ale jistá, že kromě nás o tom nikdo neví, protože vzhledem k našemu vyššímu věku se o tom raději nezmiňujeme vůbec před nikým.

Zjistila jsem, že jsem těhotná

Za nějaký čas jsem už na věštbu neznámého muže téměř zapomněla. Pak jsem zjistila, že jsem těhotná a vybavila jsem si jeho slova. Vydala jsem se proto vlakem ke svému lékaři do nedalekého města, aby mi potvrdil, že je opravdu vše v pořádku, a že jsem skutečně v očekávání. K mému překvapení mě ale ve vlaku vytrhl ze zamyšlení mužský hlas s prosbou, jestli si může přisednout.

Potkala jsem ho znovu

Zvedla jsem hlavu, abych vzápětí zjistila, že jde o stejného muže jako tenkrát v šeré uličce. Muž se rozhlédl, jestli kolem nás nikdo není a promluvil. Řekl mi, že mé těhotenství je darem a nemusím se bát o své zdraví ani o zdraví mého miminka. Pak mi také řekl, že se nám narodí dcera. Než jsem mu stačila cokoliv odpovědět, zvedl se, a přestože vlak ještě nedojel ani do stanice kamsi odešel. Při výstupu z vlaku jsem se pak rozhlížela, ale už jsem ho nikde nezahlédla.

Věštba muže se vyplnila

Po několika měsících jsem zjistila, že muž měl znovu pravdu. Pořád jsem přemýšlela nad jeho slovy a nemyslím si, že by šlo o náhodu. Měla jsem totiž i vzhledem k mému vyššímu věku překvapivě snadný a rychlý porod, navíc se nám narodila zdravá dcera. Od té doby si na neznámého věštce občas vzpomenu, i když jsem ho už znovu nepotkala. Navíc nevím, zda to byl skutečně anděl strážný nebo jen nějaký člověk, který toho o mě věděl až moc. I když jsem dříve na podobné věci nevěřila, od doby, co máme naší dceru, se přikláním spíše k první variantě. Je totiž pro nás největším životním darem a skutečným zázrakem.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články