Radka (38): Smířila jsem se s tím, že dítě už mít nebudu. Teď jsem ale těhotná a manžel malé nechce

žena, těhotenství
Zdroj: pixabay

Po dítěti jednou zatouží většina žen, některým z nich se ale bohužel nikdy nepodaří otěhotnět. To se nevedlo ani Radce, jenže její život pak nabral nečekaný směr. Přečtěte si, s jakým trápení se teď potýká.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 31. 07. 2020 13:00

S Vláďou jsme spolu už patnáct let. V našem vztahu nám to nikdy neskřípalo a my jsme si užívali, co to jen šlo. Cestovali jsme, postavili jsme si barák, měli oba dobrou práci a dlouho nám nic nechybělo.

Dítě už mít nebudu

O dětech jsme dlouho neuvažovali. To se ale změnilo zhruba před pěti lety, když nám došlo, že už nejsme nejmladší, a tak jsme si řekli, že bychom chtěli rozšířit naši rodinu. Jenže to nešlo podle plánu.

Po roce a půl marného snažení jsme vyhledali pomoc lékařů. Zkusili jsme snad všechno, co zkusit šlo, já jsem ale neotěhotněla. Zkrátka to nešlo a doktoři nám řekli, abychom se smířili s tím, že dítě už mít asi nebudeme. Bolelo to, bylo to těžké, společně jsme to ale zvládli a tuto krutou zprávu jsme překonali.

Na dítě jsme zapomněli a přijali jsme to tak, jak to je. Prostě nám není souzeno. Jenže před pěti měsíci jsem zjistila, že jsem těhotná. Byl to šok a nevěděla jsem, co si o tom mám myslet. Vždyť přece děti mít nemůžu?!

Jeho reakce mě šokovala

Vláďa byl ještě v práci, a tak jsme doma nachystala romantickou večeři a těšila jsem se, jak bude nadšený. Když jsem to na něho ale vybalila, tak mi vůbec nevěřil. Chvíli mu trvalo, než to zpracoval, jenže jeho reakce mě šokovala. Řekl mi, že se s tím smířil a že už dítě nechce.

Doufala jsem, že během dalších dnů svůj postoj změní, jenže já už jsem těhotná několik měsíců a s ním to ani nehnulo. Náš vztah se změnil, Vláďa se mnou skoro nekomunikuje a o dítěti doma nemůžu ani mluvit. Prý už se na otcovství necítí a nechce přijít o svůj komfort. Na nové dobrodružství prý už není připravený.

Dokáže to naše malé ještě přijmout, nebo na něj nakonec zůstanu sama? Vůbec nevím, co mám dělat dál, přitom jsem si myslela, že po dítěti jsme oba skrytě pořád toužili.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články