Monika (29): Koronavirus mi ukázal, že můj partner je egoista, kterému je jedno, že nemáme skoro ani na jídlo

žena
Zdroj: Freepik.com

Monika v době pandemie kvůli koronaviru zjistila, že její přítel není ten, za koho se vydával. Nedostal v práci zaplaceno, ale místo aby si našel novou a zabezpečil ji i jejich dítě, tak nechal rodinu napospas osudu. Jak Monika velmi těžkou situaci nakonec zvládla?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 08. 2020 13:00

Dlouhých osm let jsem byla ve vztahu, který už vlastně od začátku neměl budoucnost, ale to jsem dokázala pořádně uznat, až když jsem vztah opustila. Po krátké pauze jsem si našla Ctibora (31) a vypadalo to, že on je ten pravý.

S pandemií přišla pravda o tom, kdo je můj přítel

Máme spolu roční holčičku, která je naším štěstím. Jsem na mateřské dovolené a Ctibor funguje jako živitel rodiny, tedy až do nedávna. Pracuje totiž v cestovním ruchu, který je momentálně v útlumu, a Ctibor nedostal už dvě výplaty a vzhledem k prapodivné smlouvě je dost nepravděpodobné, že se mu je podaří ze zaměstnavatele vypáčit. Žádné úspory na účtech nemáme, takže jakmile vypadl jeho příjem, z mého rodičovského příspěvku nejsme schopni vyjít, začali jsme se dost hádat.

Najdi si práci, nebo se odstěhuji k rodičům

Jasně jsem mu řekla, že pokud si nenajde jinou práci, kde bude výplata jistá, odejdu i s dcerou k mým rodičům. Zvedlo ho to ze židle, prý na nic takového nemám právo. Jsem jiného názoru, protože ve chvíli, kdy máme na účtu posledních tři sta korun a dalo by se říct, že nemáme co jíst, je to veliký problém. Musela jsem jednat, on dál chodil do práce, kde mu neplatili, my doma jedli jen rohlíky. Mamce jsem vše řekla a rozhodla se, že dokud se situace nevyřeší, budeme bydlet tam. Byl dost naštvaný, že jsem to udělala, ale já neměla na vybranou, malá jíst musí.

Pod jeho úroveň

Řešili jsme to po telefonu a on přiznal, kde je zakopaný pes. ,,Pochop, já nemůžu jít někam za kasu, je to pod moji úroveň," prohlásil. To jsem myslela, že špatně slyším. Hrozně jsme se pohádali, že jeho ego je pro něj víc důležité než jeho rodina, jeho dítě, které nemá pomalu co k večeři. Jsem ráda, že jsem k rodičům odešla. Teď, když jsem ho prokoukla, nelituji toho.

Maminka mi nabídla, že mi pomůže, jak jen to bude možné, a to i s hlídáním. Můžu tak zkusit nějakou brigádu, třeba jít někam do krámu. Půjdu, a ráda. Dokud si partner nenajde novou práci, nevrátíme se. I když to zní divně, díky koronaviru jsem poznala, že Ctibor není ten, za koho se vydával. Je to sobec a egoista.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články