Božena (56): Syn je ve věku, když už by měl mít rodinu, ale žije jako puberťák

stáří, žena
Zdroj: Freepik.com

Božena s manželem vychovali dva syny. Zatímco jeden vede normální život, založil rodinu a stará se o ni, tak ten druhý, o pár let mladší si žije podle svého. Božena má obavy, aby její syn nezaspal a jednou si třeba nevyčítal, že měl žít jinak. Jak moc to naši čtenářku trápí, tak to se dozvíte v jejím příběhu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 08. 2020 11:00

Máme s manželem Lukášem (60) dva syny. Vojtu (30) a Matěje (35). Těšila jsem se, že budu mít v tomto věku už barák plný vnoučat, ale jak se zdá, budu si muset ještě chvíli počkat.

Syn tvrdí, že založit rodinu je zbytečně drahé

Starší syn vede díky bohu celkem normální život. Je ženatý, mají jedno dítě a občas nám ho dávají na hlídání. Sice jeho manželství teď prochází krizí, ale alespoň se snaží žít tak, jak je v jeho věku normální.

Mladší syn ještě v osmadvaceti bydlel s námi, máme sice rodinný dům, ale i tak jsem si říkala, že už by měl bydlet sám. Nakonec si našel podnájem malého bytu v Praze. Pracuje v IT oddělení, je velmi chytrý a učenlivý, o peníze nouzi nemá. Samozřejmě, že se jako matka neubráním častým otázkám, kdy si najde trvalý vztah, založí rodinu a bude žít spořádaně.

On v tom má jasno, vždycky ženy střídal, vlastně jeho nejdelší vztah trval asi měsíc. Často sbalí ženu někde v baru, stráví s ní noc a tím to celé končí. Když je nejhůř, nestydí se si za ženu i zaplatit. Tvrdí, že to stále vyjde levněji, než mít nějakou trvale.

Zkoušela jsem to trochu i přes citové vydírání, že bych si strašně přála další vnoučata, ale na to má odpověď, že jedno od bráchy mi musí stačit. On prý nic takového zkrátka neplánuje.

Každý svého štěstí strůjcem

Čím je starší, tím víc se o něho bojím. V padesáti si vzpomene, že mu něco uteklo, že se neusadil a bude to starý mládenec, který má sice peníze, ale jinak je úplně sám, protože ani my tu s mužem nebudeme věčně.

Občas to na mě večer padne a brečím manželovi na rameni, jestli jsme jako rodiče někde neudělali chybu, protože se Vojta chová jako puberťák. Manžel mě uklidňuje, že to už není moje starost. Kluky jsme vychovávali stejně a za to, že je každý jiný, za to může příroda.

Nemůžu se s tím smířit, že můj syn o rodinu a děti nestojí, přepočítává to na peníze a hlavně mám pocit, že se bojí jakékoliv zodpovědnosti. Mezi kamarády je za krále, že odolal rodinnému životu, ale já si nemyslím, že je vítěz.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články