Lída (42): V naší ulici chodí zvláštní žena. Netušíme, co chce

žena
Zdroj: Freepik.com

Lída bydlí se svou rodinou v klidné ulici. Občas jde kolem někdo ze sousedů, jinak je tam ale převážně klid, protože se místo nachází na kraji obce. Navíc nikam dál ulice nevede, takže tudy ani nikdo neprojíždí. Před nedávnem se ale před jejím domem začala objevovat neznámá žena.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 29. 07. 2020 15:00

Když jsme poprvé v naší obvykle opuštěné ulici potkali starší ženu, mysleli jsme si, že jenom zabloudila. Zeptali jsme se jí proto s manželem, jestli se neztratila. Na to nám ale neodpověděla. Nechali jsme to tedy být s tím, že pomoc nepotřebuje.

Stála před naší zahradou

Začalo to být divné ve chvíli, kdy se žena objevila v naší ulici znovu. A to dokonce před naší zahradou. Viděli jsme z okna, jak se tam pomalu prochází a dívá se na náš dům. Jako kdyby někoho nebo něco hledala. Nejsme první majitelé domu, takže jsem vyběhla ven a šla jsem se ochotně znovu zeptat, zda někoho nehledá. Vysvětlila jsem jí, že jsme se přistěhovali teprve nedávno a zeptala jsem se, zda náhodou nehledá původní majitele domu, že jí mohu zkusit dát kontakt na prodejce. Opět ale bez odpovědi. Jen se zastavila a zírala na mě. Vrátila jsem se tedy do domu a nechala ji být.

Začalo to být divné

Další den opět chodila kolem. Tentokrát jsem ji zahlédla hned ráno, když jsem si šla do kuchyně dělat kávu, máme totiž výhled směrem do ulice. Už se ale neprocházela po chodníku, jen nehnutě stála a stále zírala na náš dům. Začalo to být opravdu divné. Protože byl doma i manžel, vydali jsme se tam spolu. Znovu jsme se jí zeptali, co chce pořád v naší ulici a před naším plotem. Zajímali jsme se, jestli jí můžeme nějak poradit, odpověděla jen: „Norbert“ a ukázala na náš dům. Vůbec jsme nechápali, o čem to mluví, a protože manželovi došla trpělivost, pohrozil jí, že jestli neodejde, zavolá policii. To zabralo a žena se pomalu neochotně otočila a šla pryč.

Pátrali jsme, kdo je záhadná žena

Pátrali jsme, kdo je ta žena, dokonce jsme se vyptávali všech našich sousedů, ale nikdo z nich ji v ulici nikdy neviděl. To nám přišlo zvláštní. Šli jsme proto na zatím nevyklizenou půdu, jestli nenajdeme něco po původních majitelích, abychom se dozvěděli více. K našemu překvapení jsme našli krabice se starými fotografiemi. Na jedné z nich byla postava muže a z druhé strany bylo pouze napsáno jméno „Norbert“. Pravděpodobně šlo o muže, kterého ta žena u nás hledala. Kdo byl ale Norbert, a proč se po něm sháněla, to nám dodnes není jasné.

Od té doby jsme ji nepotkali

Původní majitele domu neznáme, takže je možné, že právě Norbert byl jedním z nich a v ulici ho sháněla jeho dávná známá. Proč se ale žena chovala tak divně a nikdo ze sousedů ji nikdy neviděl, netušíme. Navíc od té doby, co jsme objevili fotku na půdě, jsme ji už nepotkali.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články