Kamila (24): Babička pořád mluvila o novém kamarádovi. To, co se stalo potom, je záhada

žena, dívka
Zdroj: Unsplash.com

Kamila má svou babičku moc ráda. Poslední dobou si ale začala dělat starosti o její psychické zdraví. Jenže za ní bohužel nemůže jezdit moc často. Potom, co jí zavolala policie, že je babička na psychiatrii, se o ni bojí ještě víc. Navíc důvod jejího pobytu tam byl opravdu velmi zvláštní.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 23. 07. 2020 15:00

Naše problémy s babičkou začaly po smrti jejího manžela. Tahle událost nás všechny hrozně vzala, s babičkou totiž tvořili nerozlučný pár. Od té doby byla babička zasmušilá, přestala se usmívat a stáhla se do sebe. Říkali jsme si, že časem nás to všechny přebolí. Nejvíc nám bylo líto, že zůstala sama v bytě na malém městě, kam se z Prahy tak často nedostaneme. Měli jsme výčitky, že kvůli pracovnímu vytížení nemůžeme k babičce jezdit často.

Babička byla zase veselá, pak ji odvezli na psychiatrii

Po čase jsme si ale všimli změny v náladě babičky. Postupně se z ní stávala zase veselá kopa, tak jak jsme ji znali dříve. Vyprávěla nám, že má časté návštěvy a zmiňovala i jednoho staršího pána Miroslava, který k ní prý dochází často na kávu a rozumí si. Byli jsme rádi, že konečně přestala smutnit. Jednoho červnového večera ale přišel šok. Volali nám z oddělení psychiatrie, že zde babičku hospitalizovali. Vůbec jsem nechápala, co se mohlo stát, naše babička přece není žádný blázen.

Údajné vloupání

Na psychiatrii nám pak vyprávěli, co se stalo. Babička vytočila linku 158 s tím, že se k ní někdo vloupal a hrabe se ve věcech v pokoji po manželovi. Policejní hlídka proto okamžitě přispěchala na místo. Na místě našli babičku, která vypadala vyděšeně, ale po fyzické stránce naprosto v pořádku. Policisty odvedla do vedlejšího pokoje, kde jim plačtivým tónem sdělovala, ať se podívají, jaký nepořádek zde nezvaný návštěvník nadělal. Mělo se jednat o pana Miroslava, o kterém rodině vyprávěla jako o novém kamarádovi.

Pokoj byl prázdný

K úžasu policistů byl však pokoj, ve kterém se měl nacházet údajný nepořádek, úplně prázdný. Nenašli byste v něm ani smítko, jedinou věc. Policisté tedy kontaktovali záchrannou službu a babička si na to samé stěžovala i záchranářům. Ti babičku z obavy, že má bludy, odvezli na psychiatrii.

Nevíme, co se doopravdy stalo

Když jsme se vyptávali sousedů na údajného pana Miroslava, nikdo ho v doprovodu babičky nikdy neviděl. A to osazenstvo domu tvoří hlavně zvědaví důchodci, kteří vysedávají u okna a každou návštěvu pečlivě monitorují. Dodnes máme divný pocit, když jezdíme za babičkou na návštěvy a netušíme, zda tehdy skutečně viděla ducha, nebo je to počátek nějaké psychické nemoci. Upřímně nevíme, co nás děsí více.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články