Kdy je nejlepší si stříhat nebo barvit vlasy? Lunární kalendář vám napoví

Kdy je nejlepší si stříhat nebo barvit vlasy? Lunární kalendář vám napoví
Zdroj: Pixabay

Měsíc a hvězdy mají vliv nejen na naši psychiku nebo milostný život, ale také na naše vlasy. Kdy je stříhat či barvit? Na to vám nejlépe odpoví lunární kalendář.

Jana Pospíšilová
Jana Pospíšilová 04. 03. 2021 07:00

Rádi si přečtete svůj horoskop a posloucháte rady, které pro vás mají hvězdy nachystané? Proč tedy nedopřát svým vlasům péči podle aktuálního postavení Měsíce? Mnoho příznivců astrologie je přesvědčeno, že toto nebeské těleso může ovlivnit nejen příliv a odliv, ale i náš každodenní život. Třeba takové stříhání či barvení vlasů může v určitých fázích Měsíce fungovat lépe než jindy. Na naši krásu ale přirozeně nemá vliv jen Měsíc, nýbrž také znamení zvěrokruhu.

Jak lunární kalendář funguje

Během své oběžné dráhy kolem Země se vzhled Měsíce mění v závislosti na tom, jak je osvětlen Sluncem. Měsíc se tak projevuje ve čtyřech různých fázích – jako nov, dorůstající a ubývající Měsíc a úplněk. Každá fáze by měla mít jiný vliv na náš každodenní život a náš vzhled.

Pokud tedy při svém plánování vezmete v potaz lunární kalendář, měli byste být schopni dělat určité věci mnohem efektivněji. A to včetně péče o vlasy.

Jak mít podle lunárního kalendáře silnější vlasy

Sníte o zdravých vlasech plných objemu a bez roztřepených konečků? V takovém případě se ostříhejte, až nastane úplněk. Když je totiž Měsíc v úplňku, měla by do vlasů proudit energie, která je posílí.

Tip: Úplněk by měl mít také pozitivní vliv na váš účes. V této fázi bude vypadat mnohem lépe a zdravěji.

Kdy podle Měsíce upravovat krátké vlasy

Nosíte krátké vlasy a nemáte náladu se stále stříhat? Pak je fáze ubývajícího Měsíce ideálním obdobím, kdy vzít do ruky nůžky. Vlasy by v tuto dobu měly růst pomaleji.

Jak urychlit růst vlasů podle lunárního kalendáře

Stejně tak lze růst vlasů i urychlit. Kromě zdravé výživy a správných doplňků stravy pomůže správná péče ve správný čas. Růst vlasů stimuluje mimo jiné dorůstající Měsíc, tedy první fáze po novoluní. Pokud si v tuto dobu zastřihnete konečky, vlasy by měly růst rychleji a být silnější.

Když Měsíc dorůstá, měly by se také lépe vstřebávat účinné látky. Pokud se tedy chystáte k rozsáhlé úpravě vlasů, ať už v podobě vlasové masky, nebo barvení, využijte toto období.

Také znamení zvěrokruhu ovlivňují naše vlasy

  • Vodnáři a Blíženci jsou proslulí zářivými odstíny vlasů. Od konce ledna do konce února a od konce května do konce června je proto ideální čas na novou barvu.
  • Ohnivá a zemská znamení zase přejí silné hřívě. Pokud chcete mít objemný účes, věnujte se vlasům především ve dny, kdy se Měsíc nachází ve znamení Lva.
  • Ve znamení Vodnáře, Vah a Blíženců (stejně jako při dorůstajícím Měsíci) vlasy rostou mnohem rychleji než jindy.
  • Nejlepší doba pro intenzivní péči o vlasy nastává ve dnech Střelce a Berana. Během této doby by měly být obzvláště tvárné i suché a křehké vlasy. Dopřejte jim tedy vyživující masku.
  • Štír, Ryby a Rak jsou vodní znamení zvěrokruhu a v těchto dnech není dobré se vlasům věnovat. Raději je nechte odpočívat.

Zdroj náhledové fotografie k článku: Pixabay.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články