Petra (29): Představila jsem partnera nejlepší kamarádce. Nemine den, kdy bych toho nelitovala

Petra (29): Představila jsem partnera nejlepší kamarádce. Nemine den, kdy bych toho nelitovala
Zdroj: Freepik.com

Paní Petra měla ohromnou radost, když si její nový přítel hned padl do noty s její nejlepší kamarádkou. Jenže to, co zpočátku vypadalo jako bezva záležitost, se teď Petře začíná zajídat. A přistihla se, že žárlí.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 23. 02. 2021 13:00

S Markem jsem začala chodit poměrně nedávno. Je tomu necelý půlrok, co jsme se seznámili na jedné párty. Hned mi padl do oka a já jemu také, protože mě ještě ten den pozval na rande. A já pozvání s radostí přijala.

Marek hned zapadl do kolektivu

Když náš vztah prošel počátečním oťukáváním, řekla jsem si, že přišel čas seznámit Marka s mými přáteli. Jsem introvert a scházím se jen s malým okruhem nejbližších. Mezi ty patří i moje nejlepší kamarádka Sára, se kterou se známe od střední školy.

Jak jsem si usmyslela, tak jsem učinila. Naplánovala jsem u sebe doma menší večírek, kde jsem chtěla Marka všem představit. Měla jsem malinko obavy, jak se to celé vyvrbí. Nicméně Marek rychle zapadl do kolektivu a užili jsme si krásný večer.

Chodí společně na obědy a občas i na skleničku

Po necelém týdnu za mnou Marek přišel s tím, abych uhádla, koho náhodou potkal v práci. Byla to Sára. Zjistili jsme, že oba pracují pro stejnou firmu, jen každý v jiném oddělení. Zpočátku mi to přišlo skvělé, to se ale brzy mělo změnit.

Marek se Sárou se totiž hodně sblížili. Tráví spolu čím dál víc času. Chodí denně na obědy, a jak jsem náhodou zjistila, často si zajdou po práci i na skleničku.

Nechci vypadat jako hysterka

Jejich nadstandardního vztahu si začínají všímat i lidé kolem nás. Na společných akcích se totiž Marek se Sárou od sebe prakticky nehnou. Přijdu si odstrčená a ani trochu se mi to nelíbí. Sílí ve mně pocit, že mě moje kamarádka hodlá ze vztahu s Markem vyšachovat.

Ráda bych si s nimi o tom promluvila. Problém je, že nechci vypadat jako hysterka, která nedokáže skousnout, že má její přítel kamarádky. A tak zatím raději tiše trpím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články