Zora (24): Nejlepší kamarádka mě chce mít jen pro sebe. To, co udělala naposledy, už bylo zcela přes čáru

Zora (24): Nejlepší kamarádka mě chce mít jen pro sebe. To, co udělala naposledy, už bylo zcela přes čáru

Zora není schopná udržet si dlouhodobý vztah. Není to však její chyba. Může za to někdo, kdo by jí měl přát štěstí a lásku. Místo toho si její nejlepší kamarádka myslí, že Zora patří jen jí a že každý přítel ničí jejich přátelství.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 08. 02. 2021 06:30

S Petrou se známe již dlouho. Vlastně jsme byly kamarádky ještě dřív, než jsme se naučily chodit. Vyplynulo to prostě ze situace. Naše mámy byly kamarádky a otěhotněly ve stejnou dobu, takže jsme se vídaly dennodenně.

Nejlepší kamarádky navždy

Na rozdíl od spousty jiných lidí, naše kamarádství nám vydrželo až do dospělosti. Byly jsme stále spolu. Naše rodiny společně jezdily na dovolené a nebyl víkend, kdy bychom se neviděly.

Nebylo proto divu, že když jsme se odstěhovaly od rodičů, našly jsme si společný byt k pronájmu. Nejenže jsme mohly spolu trávit ještě více času, ale navíc jsme ušetřily. Ze začátku se mi to zdálo jako perfektní nápad. Teď mi to už tak úžasné nepřipadá. Společné bydlení se totiž zvolna proměnilo v noční můru.

Mého prvního kluka vystrašila

Problémy s Petrou se začaly kupit pomalu. První známkou, že není něco v pořádku, bylo, když začala žárlit na mého kluka, se kterým jsem trávila stále víc času. Když jsem ho jednou přivedla do našeho bytu, Petra byla doma. Celou dobu seděla vedle nás a nedala nám ani minutu soukromí, i když jsem ji o to prosila.

Poprvé se to ještě dalo snést, ale Petra se začala vnucovat i na naše další rande. Do kina, na procházky i do restaurace na romantickou večeři jsme chodili ve třech. Můj kluk to po měsíci vzdal, řekl, že nechce chodit s holkou, která dává přednost kamarádce. Svou první velkou lásku jsem hodně obrečela, ale Petra byla navzdory mému rozchodu šťastná. Konečně se všechno vrátilo do starých kolejí a zase jsme byly jenom my dvě.

Teď už to ale přehání

Naše idylická domácnost s Petrou pokračovala jen do doby, než jsem si našla dalšího přítele. Konečně to vypadalo, že si najdu vztah, do kterého mi nebude mluvit. Sama jsem ji o to důrazně požádala. První dva měsíce s novým přítelem vypadaly velmi nadějně. Čas jsme trávili spolu jen my dva a Petra se držela stranou. Přesně tak, jak jsem si to přála.

Jednoho dne na mě doma čekala tvrdá realita. Když jsem přišla z práce, nachytala jsem svoji kamarádku a mého přítele v tom nejlepším. Jak jsem je viděla, bylo mi hned jasné, že hlavním viníkem je Petra. Moje domněnka se později i potvrdila.

Další spolubydlení s mojí nejlepší kamarádkou už nebylo možné. Když jsem se od ní stěhovala a přišla jsem si pro věci, všechno mi vysvětlila. Svedla ho jen proto, aby mi ukázala, jak jsou muži nedůvěryhodní a že je lepší spoléhat se jen na kamarádky. Prostě mě chtěla mít jen pro sebe. To se jí opravdu nepovedlo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články