Karolína (37): Exmanžel trval na střídavé péči, ale ve skutečnosti mu nešlo o děti

Karolína (37): Exmanžel trval na střídavé péči, ale ve skutečnosti mu nešlo o děti
Zdroj: Unsplash.com

Karolína nebyla ve svém manželství šťastná, proto požádala o rozvod. Své děti vychovávala prakticky sama, její exmanžel Karel se o ně nikdy nestaral. U rozvodu jí to však vrátil i s úroky. Co se stalo? To se dozvíte v příběhu čtenářky Karolíny.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 19. 05. 2020 07:00

S Karlem jsme se brali před dvanácti lety. Máme spolu dvě děti – syna Lukáše (10) a dceru Kristýnu (7). Manželství za moc nestálo, a tak jsme se před několika měsíci rozvedli. Karel o mě a děti nikdy nejevil velký zájem. Proto mě překvapilo, když u rozvodu požadoval střídavou péči.

Chtěla jsem rozvod

Moje děti pro mě byly a jsou vším. U exmanžela se to rozhodně říct nedá. Raději se věnoval práci, a když měl volno, věnoval se sobě a svým koníčkům. Karel byl vždycky hodně závislý na své matce, která měla významný podíl na tom, jak to s námi vlastně dopadlo. Do všeho nám mluvila, a když došlo na nejhorší, a já už byla opravdu nepříčetná, exmanžel stál na její straně.

Neměla jsem na to trpělivost a veškerý volný čas trávila s dětmi. Jezdili jsme na výlety a k mým rodičům. Oba jsme věděli, že to mezi námi nefunguje. Že nežijeme spolu, ale jen vedle sebe. Chtěla jsem rozvod! Karel na to sice přistoupil, ale hloupé řeči typu: ,,Však sama poznáš, jak špatně na tom budeš,“ si neodpustil. Ale já si oddechla.

Střídává péče jako nástroj pomsty

U soudu prohlásil, že chce střídavou péči. ,,Tak počkat, na tom jsme dohodnuti nebyli?“ vyhrkla jsem. Ale přesně jsem věděla, odkud vítr vane, chtěl se mi prostě pomstít. Nešlo mu vůbec o děti. Přesto mu soud vyhověl a děti jsou týden u mě a týden u něho.

Když jsou děti u něj, samozřejmě se o ně nestará a výchovu přebírá moje extchýně. A je to peklo! Pokaždé, když se vrátí domů, mám co dělat, abych jim nastavila nějaký režim. A dětem se samozřejmě nechce, protože u babičky si prý mohou dělat, co chtějí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články