Chcete se vzít? Pojďte se podívat, jaká manželství nefungují

Manželství se neuzavírají vždy z lásky
Zdroj: zdroj: pixabay
Manželství nemusí vydržet věčnostVzpomínky na svatbu jsou superAle manželský život už takový být nemusíManželství, kde si dva nerozumí může končit rozvodem+ 1 fotka+ 2 fotky

Velké procento lidí v dnešní době uzavírá manželství. Bohužel značné procento se také rozvádí. Podle statistik je to každé druhé manželství. Proč tomu tak je? A jaká manželství mají největší šanci se rozvést?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 03. 04. 2018 13:41

Příliš mladí

Lidé, kteří se berou příliš mladí (cca 18–25 let) se také velice rychle rozvádí. Může za to mladická nerozvážnost a také fakt, že si mládí ještě ani nestačili užít. V mnoha případech se takto mladí lidé berou po krátkých známostech a hodně rychle přijdou na to, že jim vlastně partner nevyhovuje a že chtějí úplně někoho jiného.

Když je každý jiný

Sice se říká, že se protiklady přitahují, ale toto rčení by se nemělo tolik praktikovat v praxi. V reálném životě si totiž dva úplně odlišní lidé nemají šanci sednout. Nemají stejné téma, stejné názory, vkus, pohled na život, na budoucnost apod. Když bude někdo velkým optimistou milujícím sporty a turistiku a vezme si zahořklého pesimistu, který sedí doma na gauči a dívá se na televizi, asi to moc dobře klapat nebude.

Prostě si na sebe zbyli

Toto se děje ve chvíli, kdy jeden ke druhému nic necítíte, ale jste spolu, protože prostě chcete někoho mít. Ve vztahu je cit velice důležitý, jinak si později budete připadat, že žijete spíše se svým bratrem než s manželem.

Manželství na truc

Je podobné tomu, když si na sebe dva zůstali. Přichází po bolestném rozvodu, kdy se chce partner/partnerka pomstít své/svému ex. Na truc si někoho vezme, aby ten druhý viděl, že je mu celý rozchod vlastně šumák. A hlavně, aby to ex viděl(a). Takováto manželství se také uzavírají po velmi krátkých známostech. Většinou tam nehraje roli ani tak láska, jako pomsta.  

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články