Nejste v manželství spokojená? Jak říct manželovi, že je konec?

Většina uzavřených manželství končí rozvodem
Zdroj: zdroj: pixabay
Většina manželství se po letech rozvádíNerozcházejte se v afektuRozchody bývají bolestnéKdyž už si nemáte co říci, nemá cenu být dále ve vztahu+ 1 fotka+ 2 fotky

Cítíte, že vám manželství už nic nedává, spíše vám jen a jen bere a vysává vás? K manželovi cítíte místo lásky chlad? Už si nemáte co říci? Nebo jste si zkrátka našla někoho, kdo vám lépe rozumí? Možná je na čase tento nefungující vztah ukončit. Jak nejlépe svému manželovi říci, že je konec?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 03. 04. 2018 09:21

To, že se chcete rozejít na sto procent víte. Teď nastává ta těžší část. Jak to říci.

Nikdy se nerozcházejte v afektu

Můžete toho potom litovat. O tom, že chcete ukončit manželství nebo vztah, musíte být sama pevně přesvědčená a pořádně to promyslet. Nerozcházejte se formou hádky. Zkuste to domluvou. Sedněte si a vše si vyříkejte. Proč se chcete rozejít, co za tím je a co bylo ve vztahu špatně. V tento moment je totiž docela velké procento naděje, že váš vztah ještě půjde zachránit. Ne každý se umí rozcházet v dobrém a občas na hádky a hysterické scény dochází. Zde totiž žádné dohody nepomáhají a vždy je lepší vše říci rovnou a bez vytáček.

Nerozcházejte se pomocí internetu a sms

Tento styl rozchodů je dnes čím dál tím častější. Bohužel, člověk, který se takto rozchází je jednoduše srab, který se nedokáže k problému postavit čelem a odmítá ho řešit. Zajímavé je, že tento způsob rozchodu volí především muži. Nechtějí se většinou vracet do minulosti a ani ji řešit.

Jak to říci

Měl by to vědět jako první

Dělat, že se nic neděje a všude okolo vyprávět, jak se chcete rozejít je velice nešťastné. Vždy je lepší, když se partner dozví pravdu hlavně od vás a ne od vašich kamarádek.

Důležité je i prostředí

Volte raději místo, kde se nevyskytuje mnoho lidí. Není dobrá restaurace, ale dobrý je například park. Čerstvý vzduch a procházka osvěžují myšlení.

Rovnou na věc

Vyvarujte se dalekosáhlých úvodních monologů a okecávek. Je lepší jít rovnou na věc. Důležité je mluvit stručně a k věci. Nezapomeňte uvést i důvody, proč se chcete rozejít.

Když to víte jistě…

Nedávejte partnerovi plané naděje. Hovořte citlivě, ale rázně. Dejte mu slušně najevo, že už to zpátky vzít nelze.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články