Dominika (58): Moc bych si přála být babičkou. Jenže synův výběr přítelkyň je katastrofální

Dominika (58): Moc bych si přála být babičkou. Jenže synův výběr přítelkyň je katastrofální
Zdroj: Freepik

Dominika už velmi dychtí po vnoučatech. Jenže čím je starší, tím víc se zdá, že se jich nikdy nedočká. Její syn totiž preferuje velmi atraktivní partnerky, které vesměs nemají na zakládání rodiny ani pomyšlení. Jeho poslední přítelkyně Dominiku totálně uzemnila.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 05. 2021 10:00

Vždycky, když si syn Milan (32) našel nějakou dívku, modlila jsem se, aby už založil rodinu. Jenže on ne a ne najít tu pravou.

Syn vodil domů jednu modelku za druhou

On se Milan zdá na první pohled povrchní. Potrpí si jak na svůj vzhled, tak na vzhled své přítelkyně. Když kdysi chodil s vyhaslou modelkou, nebyla jsem tím vůbec nadšená. To Verča už byla lepší kafe. Byla mladá, energetická a usměvavá, přičemž našeho Milana měla ráda i přes jeho chyby.

Jenže pro něj byla moc tlustá. Měla sice pár kilo navíc, ale i tak se mi zdála atraktivní. Mně se Verča jednou svěřila, že by už s Milanem chtěla děti. Jenže než se tak stalo, dal jí syn kopačky. Když jsem se ho ptala na důvod, řekl, že mu prostě vadí, že není hubená. Dostal prý strach, jak by vypadala po dětech. Nemělo smysl mu vymlouvat, že vzhled není důležitý.

Nakonec se vážně zamiloval

Pak měl nějaký čas ženy jen do postele. Moje kolegyně v práci nosily fotky vnoučat a já pořád nic. Po pár měsících mi Milan přiznal, že se zamiloval. Bylo to na něm dokonce i vidět. Když mi o Mirce (28) vyprávěl, zářil štěstím tak, jak jsem to u něj ještě neviděla. ,,Mami, to je ta pravá. Přesně takovou jsem si vždycky přál. Počkej, až ji uvidíš,“ tetelil se špatně skrývaným blahem.

Začínala jsem být vážně zvědavá. Dělal ale drahoty s tím, aby mi ji přivedl ukázat. ,,Musíš být, mami, trpělivá. Ona to Mirka nemá moc ráda, takové ty rodinné sešlosti,“ vykrucoval se syn. Na nic jsem tedy netlačila. Když už spolu byli půl roku, znovu jsem téma seznámení otevřela. Milanovi se to nelíbilo, ale snažil se mě pochopit.

Nakonec jsem ho přemluvila, aby přišli na nedělní oběd. Jak se patří, udělala jsem knedlo zelo vepřo a jako moučník štrůdl. S radostí jsem nachystala stůl a vyčkávala na hosty. Manžel Luděk to tak neprožíval. Když konečně zazvonil zvonek, běžela jsem jim otevřít. Ve dveřích stála vysoká, vyzábla a už od pohledu velmi nesympatická dívka.

Budoucí snacha nechce děti

Nechtěla jsem na sobě dát nic znát. Podala jsem jí ruku a přátelsky ji přivítala. Šli jsme si sednout ke stolu. Hrůzu v jejich očích, když se podívala na jídlo, jsem nemohla přehlédnout. Všechny jsem vybídla, aby si nandali. Ona se však omluvila: ,,Já nebudu. Já tyhle mastné blafy nemusím. Nemáte nějakou zeleninu?“ zeptala se mě. Zalapala jsem po dechu a běžela udělat salát.

Syn za mnou přišel a povídá: ,,Neber si to osobně. Mirka si hlídá postavu. Jí převážně jen zeleninu.“ Mirce jsem se omluvila s tím, že jsem o tom neměla tušení. Jenže jídlo nebylo to jediné, co mi na ní vadilo. Vyjadřovala si i velmi nelibě o dětech. Zrovna nám pod okny nějaké běhaly a pištěly. Šla zavřít se slovy, že se to nedá poslouchat.

I Luďka to zvedlo ze židle a zeptal se: ,,Copak? Vy nemáte ráda děti? Co budete dělat, až budete mít vlastní?“ Mirka se na něj vražedně podívala a odvětila: ,,Já mít děti nikdy nebudu. Víte, jak takové těhotenství zničí postavu? To si nemůžu dovolit. Nedřela jsem nadarmo.“ Mně v tu chvíli zaskočil knedlík. Z návštěvy jsem byla značně rozčarovaná. Když volal syn, že požádal Mirku o ruku, moje naděje mít vnoučata se navždy rozplynula.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články