Lucie (40): Zamilovala jsem se až po uši. Naše láska má ale jednu vadu na kráse

Lucie (40): Zamilovala jsem se až po uši. Naše láska má ale jednu vadu na kráse
Zdroj: Freepik

Lucie se zamilovala do mladšího muže, což by byl ten menší problém. Honza měří jen metr a půl, což vedle téměř dvoumetrové Lucie vypadá velmi směšně. Oni dva to neřeší, ale okolí s posměšky nešetří. Nejhůř to nese Lucčina matka, která jim odmítla jít na svatbu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 04. 2021 07:30

Za pár měsíců to bude sedm let, co jsem se rozvedla. Někdy je lepší z nefungujícího vztahu odejít než v něm zůstávat a zbytečně se trápit.

Kamarádka mi dohodila muže

Daniel byl sice hodný chlap, ale k ničemu se neměl. Jakmile jsme se začali názorově rozcházet skoro ve všem, bylo jasno. Rozvod proběhl v klidu, dalo by se říct, že jsme zůstali přáteli. Máme ve střídavé péči dceru Editu (13). Věděla jsem, že nechci zůstat sama, ale cíleně jsem vztah nehledala. Nechávala jsem vše tak trochu náhodě.

Sama jsem byla téměř dva roky. Doháněla jsem léta, které mi manželství vzalo, a věnovala se hodně Editě. Stále jsem se tvářila, že doma chlapa nepotřebuji, ale uvnitř jsem cítila, že mi chybí doteky, láska a porozumění. Moje kamarádka Vanda se na to nemohla dívat. Jednou nad kávou nadhodila: „Mám dobrého kamaráda, který je také sám. Myslím, že by se k tobě hodil.“

Nestála jsem o žádné nucené dohazování, ale Vanda byla dost neodbytná. Svolala menší sešlost u sebe na zahradě, kam pozvala i Honzu (32). Už na první pohled bylo evidentní, že je mladší. Působil jako klučík. To ale jen do té doby, než promluvil. Nenuceně jsme se dali do řeči a ukázalo se, že jsme na stejné vlně. Byla jsem v příjemném šoku, když se ukázalo, že je stejný cvok do Star Wars jako já.

Přítel je malého vzrůstu

Myslela jsem, že jsem snad jediná na světe, kdo má do detailu zmapované všechny epizody. Honza mě ale překonal. Byla jsem tak zabraná do našeho rozhovoru, že mi málem unikla jedna zásadní věc. Honza měřil sotva sto padesát centimetrů. Když jsme si oba stoupli, vypadalo to velmi komicky. Já totiž měřím skoro dva metry. Vypadal vedle mě jako dítě.

Nijak jsem to nekomentovala. V duchu jsem se nad tím pousmála. Začali jsme se pravidelně scházet. Čas jsme trávili buď venku, nebo když byla Edita u otce, tak u televize a sjížděli jsme stále dokola všechny epizody Star Wars. Jiskra přeskočila podle mě už tehdy na zahradě, ale ani jeden z nás nikam nespěchal. Když byl u mě Honza asi popáté, pomilovali jsme se.

Od toho dne jsme tvořili pár. Honza byl pozorný a s Editou si padli do noty. Zábavné bylo, že měřili skoro stejně. Co mě ale postupem času začalo trápit, byly posměšky našeho okolí. Začalo to mojí matkou, když jsme k ní jeli na oběd. Vzala si mě stranou a rozhořčeně řekla: „Víš, jak vedle sebe vypadáte? To sis nemohla najít normálního chlapa?“

Rodina se nám posmívá

Na ulici se za námi lidé otáčejí. Výškový rozdíl je veliký, to uznávám. Lidé se ale nesmějí mně, nýbrž Honzovi. Je mi ho líto. Nejednou jsme slyšeli poznámku typu: „Hele, tamhle jde liliput.“ Honza vždycky sklopil hlavu a bylo vidět, jak je mu trapně. Museli jsme se také vodit jen za ruce. To, aby mě vzal kolem pasu, nebylo fyzicky možné. Občas nás výškový rozdíl potrápil i v posteli.

Pokud spolu ale dva lidé mluví, vždycky se dá najít řešení. Roky jsme snášeli posměšky okolí a bohužel i mojí rodiny. Honza mě požádal o ruku a já jsem řekla ano. Moje matka se k tomu ale postavila tak, že pokud si chci „malého Honzu“, jak mu říká, vzít, ona s tátou na svatbu nepřijdou. Takovou podporu od rodiny bych nečekala. Hlavně když vědí, jak dlouho jsem na lásku čekala.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články