Matouš (54): Přítelkyně pořád zachraňuje nezdárného syna. Teď do toho chce zatáhnout i mě

Matouš (54): Přítelkyně pořád zachraňuje nezdárného syna. Teď do toho chce zatáhnout i mě
Zdroj: Freepik

Matouše jeho nová partnerka požádala, aby ve svízelné situaci pomohl jejímu synovi. Matoušovi se do toho moc nechce, protože má pocit, že si Samuel za svoje problémy může sám a sám by je měl i řešit.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 13. 04. 2021 16:30

S Magdou (53) jsem se seznámil před pěti lety. Oba máme za sebou rozvody a z bývalých manželství dohromady tři děti. Já mám dvě dcery, jsou to moje zlatíčka, nadevše je miluji a dělají mi jen radost. To se ovšem nedá říct o Magdinu synovi. Samuel (26) je neskutečný flákač a já ho prostě nemám rád, což svojí partnerce nemůžu říct.

Nastěhovala syna k nám

Už když jsme se s Magdou sestěhovali, jsem tušil, že se Samuelem budou problémy. Na rodičích byl neskutečně závislý. Neměl žádnou práci, ani si ji nehledal, jen seděl doma a nic nedělal. Když jsme se s Magdou poznali, bydlel Samuel u jejího manžela. Tomu ale po nějaké době došla trpělivost a vyhodil ho z domu. Vůbec se mu nedivím.

Místo toho, aby Magda nechala Samuela, ať se trochu otrká, nenapadlo ji nic lepšího než ho vzít k nám. Říkala, že to bude jen na dobu, než si najde práci. Nebylo. Bydlí s námi už dva roky. Dva nesnesitelné roky.

Přišla se šokujícím návrhem

O hledání práce u něj nemůže být řeč. Jen sedí doma, pije pivo, čumí na televizi nebo hraje hry na počítači. Leze mi krkem, nikdy jsem neviděl většího flákače. Magdě nemá smysl nic říkat. Ta svého syna zbožňuje a myslí si, že to není jeho chyba, jen společnost ho nedokáže ocenit.

Nedávno za mnou přišla s žádostí, kterou mě naprosto odzbrojila. „Jen tak mě napadlo, co kdybys zaměstnal Samuela ve své firmě? Jsem si jistá, že Sam by novou práci uvítal a určitě by ji zvládl levou zádní,“ prohlásila jednou večer. Chvíli jsem na ni zůstal koukat. Jako by svého syna vůbec neznala.

Nevím, jak ji odmítnout

Problém je, že moje firma se zaměřuje na počítačový software a i na nejnižší pracovní pozici je vyžadováno ukončené inženýrské vzdělání. Nejsem si jistý, zda Samuel, který nemá pořádně dokončenou ani maturitu, je ta správná volba. Kdyby to nebyl syn mé partnerky, ani by mě nenapadlo o něm uvažovat. Jenže kvůli tomu, že mě o to Magda požádala, nad tím musím přemýšlet.

Samuela nemám rád, nic pořádně neumí a taky nic nedělá. Do své firmy ho nechci. Rozhodně by jí nebyl přínosem. Jen nevím, jak to říct Magdě. Pokud se mluví o Samuelovi, má nasazené růžové brýle. Žádné jeho chyby nevidí. Bojím se, že kdybych na ně poukázal, rozešla by se se mnou.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články