Karel (27): Stydím se za svého otce. Jeho řeči mě připravily o přítelkyni

Karel (27): Stydím se za svého otce. Jeho řeči mě připravily o přítelkyni
Zdroj: Freepik.com

Seznámení Karlovy přítelkyně s jeho rodiči nedopadlo úplně podle jeho představ. Jeho otec měl tolik nemístných narážek, že Anna odmítla s Karlem chodit. Co se během onoho osudného odpoledne stálo?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 07. 03. 2021 06:30

Příběh, který bych chtěl vyprávět, je už trochu starší. V té době mi bylo 19 let a byl jsem poprvé zamilovaný. Svoji tehdejší holku Annu jsem chtěl přivést ukázat rodičům.

Pozval jsem Annu na nedělní oběd

S Annou jsme se seznámili díky našim společným kamarádům. V té době jsme oba chodili na střední a byli jsme do sebe po uši zamilovaní. Mysleli jsem si, že naše láska vydrží navěky.

Rodiče si samozřejmě všimli, že doma trávím čím dál méně času, a rychle si domysleli, že mám asi nějakou známost. Od pravdy nebyli daleko, a proto když se mě na rovinu zeptali, jestli s někým chodím, odpověděl jsem, že ano. Oba měli radost a hned chtěli Annu poznat.

Neměl jsem nic proti. Chodili jsme spolu přes pět měsíců a myslel jsem si, že setkání s rodiči nemůže našemu vztahu ublížit. Pozval jsem ji tedy na nedělní oběd.

Táta se opil, a to mu rozvázalo jazyk

Když konečně nastal den D, nebyl jsem ani trochu nervózní. Nebál jsem se toho, že by se Anna rodičům nelíbila. Byla moc hezká a vtipná a já ji měl opravdu rád. Bohužel by mě ani ve snu nenapadlo, že rodiče se nebudou zamlouvat Anně.

Oběd zprvu probíhal úplně standardně. Pak ale táta vypil víc vína, které mu rozvázalo jazyk. Nejdřív se Anny ptal, kde pracují její rodiče, kolik vydělávají i jestli nevlastní nějaké nemovitosti. To už jsem v duchu zuřil a pod stolem jsem ho kopal do holeně, aby přestal.

On se místo toho ještě víc rozjel. Kladl Aničce stále osobnější otázky. Nejhorší byla poznámka směřující na Anninu postavu. Otec se jí s naprosto vážnou tváří otázal, jestli má ráda sport a proč tedy vypadá, jako by nikdy necvičila.

Bojím se rodičům představit svou novou holku

Anna se vydržela celý oběd usmívat a snažila se tvářit jakoby nic. Přesto mi bylo jasné, že se jí poznámky mého táty dotkly. Nejvíc ty o její postavě. A měl jsem pravdu. Několik dní nato se se mnou rozešla. Nemusela ani uvádět důvod. Je mi jasné, že za to mohl otec.

Už je to osm let, ale já se stále bojím své rodiče seznámit se svými přítelkyněmi. Mám strach, že můj otec bude mít stále stejně nevhodné poznámky a kvůli němu přijdu o další známost.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články