Veronika (22): Představila jsem rodičům svého kluka. Za matku jsem se musela stydět

žena
Zdroj: Unsplash.com

Veronika chodila už půl roku s klukem, kterého chtěli její rodiče poznat. Ona se tomu vyhýbala, co to šlo, ale jednoho dne na společný oběd kývla. Její táta se choval normálně, horší to bylo s matkou. Vyslýchala jejího přítele téměř nepřetržitě. Nejhorším zjištěním bylo, když se ukázalo, že se mu matka šťourala v soukromí. Jak Veronika zareagovala?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 10. 2020 06:30

Když jsem s Markem chodila půl roku, doma na mě matka začala tlačit, abych ho přivedla ukázat. Mně se do toho nechtělo. Jak znám matku, chtěla můj objev podrobit pořádnému křížovému výslechu.

Seznamovací oběd

Snažila jsem se to oddalovat, co to šlo. Matka byla ale neodbytná, tak jsem na společný oběd kývla. Trvala na tom, že uvaří ona. Měla jsem z té návštěvy obavy, protože matka si vždycky na každém něco najde. Marek se tvářil, že to zvládne. Blížila se sobota a my jeli k rodičům.

Marek koupil mamce velikou kytku a taťkovi láhev dobrého rumu. Po představení jsme šli ke stolu. Táta se choval zcela normálně, neměla jsem pocit, že přehrává. Matka se snažila ukázat v tom nejlepším světle a uvařila oběd o třech chodech. Marek si s tátou rozuměl, řešili chlapská témata jako fotbal a politiku.

Když si k nám konečně dosedla i matka, značně jsem znervózněla. Neváhala a hned spustila salvu otázek směrem na Marka. ,,Tak copak nám o sobě povíte? Kde pracujete? Kdo jsou vaši rodiče?“ Byla k nezastavení. Marek stíhal odpovídat jen tak tak.

Máma spustila výslech

U stolu začínala být trochu hustá atmosféra, protože matka a její otázky se nedaly zastavit. Navrhla jsem, že sklidím ze stolu a ukážu Markovi naše okolí. Musela jsem na vzduch, protože to matka přeháněla. Marek venku začal sám: ,,Táta je vážně super chlap, je takovej na pohodu.“,,Co máma?“ zeptala jsem se nesměle.

,,Snad se nenaštveš, ale nemám z ní dobrý pocit, myslím, že jsem neprošel.“ Uklidňovala jsem ho, že ona je prostě taková. Navíc Marek byl první, koho jsem domů přišla představit. Ještě mi řekl, že má máma divný výraz, takový zlý až skoro šílený. Nedokázal to přesně popsat, ale já tomu rozuměla.

Ponížila mě i sebe

Udělali jsme si skoro hodinovou procházku po okolí. Když jsme se vraceli, po domě se linula vůně bábovky. Chtěli jsme se jen převléknout a jít zpět za rodiči na kávu. Marek znejistěl, když viděl svůj batoh s věcmi rozhrabaný . ,,Ty jsi u mě něco hledala?“ ptal se. ,,Ne, mám svůj batoh," smála jsem se.

,,Mám přeházené věci v batohu, peněženka byla v jiné kapse, než je teď.“ Polilo mě horko. Šla jsem za rodiči, zeptat se, zdali byli u mě v pokoji. Táta řekl, že ho máma poslala do krámu pro vajíčka na bábovku. Aha! Došlo mi to. Uhodila jsem na matku: ,,Tak ty se hrabeš Markovi ve věcech? Co si jako myslíš, že najdeš, proboha?“

Nejdřív dělala, že nic, ale bylo jasné, kdo to byl. ,,Já mám jen strach, aby to nebyl nějaký podvodník,“ řekla smutně. Neskutečně mě naštvala. Doběhla jsem pro Marka do pokoje, vzali jsme si věci a odjeli. To se prostě nedělá. Ponížila mě. Marek si to nezaslouží. Nejhorší světlo to ale hází na ni. Nemluvím s ní, dokud se mu neomluví.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články