Marcela (28): Když se s přítelem pohádáme, zablokuje si moje číslo. Beru to jako velkou neúctu

žena
Zdroj: Freepik.com

Marcela je ve vztahu, kde se nesetkala s téměř žádným pochopením ani úctou. Její přítel Karel dává velmi rád najevo, kdo rodinu živí a kdo má právo na své koníčky. Hádky jsou u nich na denním pořádku. Teď Karel začal praktikovat, že pokud chce mít přes den klid, Marcely číslo dá na seznam blokací a ona se mu tím pádem nedovolá. Co si o tom myslíte?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 10. 2020 06:30

Když jsem se seznámila s Karlem (43), věděla jsem, že je rozvedený a má v péči svého syna z předešlého manželství. Zhruba po roce a půl našeho vztahu se i nám narodilo dítě. Dcera Evička. Já byla doma na mateřské dovolené a on jako úspěšný právník vydělával dost peněz a rodinu zabezpečil. Kvůli tomu si na mě dost často vyskakoval, když doma něco nebylo hotové nebo když jsem si postěžovala na únavu.

Chtěl mít ode mě klid

Jakmile dcera oslavila svoje první narozeniny, doma to šlo z kopce. Začala jsem se ještě víc otáčet na patě, nestíhala jsem domácnost, neměla jsem čas na svoje aktivity. Hádky u nás doma byly na denním pořádku. Chtěla jsem po něm, aby mi jednou týdně dal volnost a já mohla jít ven s kamarádkou nebo si zacvičit. Vždycky reagoval stejně, že jsem doma na mateřské a nemám kde co trajdat.  Hádali jsme se doma, ale už i když odjel do práce, tak přes telefon.

Třeba jsem mu zavolala, že je mi špatně, aby přijel dřív domů. Ten den měl na programu golf s kolegy a tak moji prosbu nevyslyšel. Volala jsem mu opakovaně, aby přijel domů. Když se mu nešlo dovolat a hlasový systém mě upozornil, že jsem v blokaci volajícího, rozbrečela jsem se. Tak místo toho, aby přijel domů a vystřídal mě u dcery a já si mohla lehnout, zablokoval si moje číslo. Nechtělo se mi věřit, že by toho byl schopný. Co kdyby se doma něco stalo?

On si mě prostě neváží

Přijel o dvě hodiny později, než měl. Tvářil se naštvaně. Narovinu jsem se ho zeptala, proč si mě zablokoval. Odpověď byla jasná: ,,Abych měl klid.“ Od té doby to bylo pravidlem. Jakmile jsme se doma pohádali, ten den jsem neměla šanci se mu dovolat.

Často se ke mně choval povýšeně. Doma s ničím nepomáhal a po mně chtěl zázraky. Jednoho dne jsem svojí nešikovností vylila horkou polévku a velmi si popálila ruku. Zkoušela jsem mu volat, ale marně. Musela jsem zavolat kamarádce, aby mě odvezla do nemocnice a tam mi pohlídala dceru.

Nezajímám ho

Když jsem přijela domů a měla zavázanou ruku, skoro se mě nezeptal, co mi je. Víc ho zajímalo, kde má teplou večeři. Měl ten týden zrovna syna. Nadával, že nemají co jíst. Moje spálená ruka byla oproti tomu banalita. Nemám kam jít, nemám ani dost peněz. Musím v takovém vztahu být do doby, než budu pracovat a schopna se postavit s dcerou na vlastní nohy. Karel je egoista a sobec k tomu. Vůbec si mě neváží.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články