Edita (31): Poznala jsem novou kamarádku, zdála se milá, teď nevím, jak se jí mám zbavit

žena
Zdroj: Unsplash.com

Edita se díky školce, kam chodí její dcera, seznámila s jinou maminkou, Věrou. Nejprve to vypadalo, že to bude hezké přátelství. Bohužel, Věra byla ten typ kamarádky, která neví, kdy je ten správný čas na to se zvednout a odejít. Kamarádství začalo být pro Editu trochu otravné a náročné. Pokusí se Věře říct, že jí to takto nevyhovuje?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 09. 2020 13:30

Máme s manželem Mirkem dceru Emmu (4), která před rokem nastoupila do školky. Zhruba po půl roce, co jsem pro ni každý den jezdila, jsem se ve dveřích dala do řeči s jednou maminkou, Věrou (32). Byla velmi přátelská a hezky se s ní povídalo. Naše děti si rozuměly, takže jsme se začaly scházet na hřišti. Bylo to milé mít si s kým popovídat. Pracuji z domova, takže jsem celý den s nikým nepromluvila. Za novou kamarádku jsem byla vděčná.

Neví, kdy má odejít

Jednou, když jsme byli na hřišti, začalo hrozně pršet, děti brečely, že ještě nechtějí jít domů. Nabídla jsem, abychom šly k nám domů, aby si děti mohly ještě hrát. Věra nebyla proti. Uvařila jsem nám kávu, dětem čaj. Už se blížil večer a já se snažila zábavu ukončit, aby si mohla dcera dát večeři a jít spát. Děti začaly vyvádět, že chtějí být spolu. Místo toho, aby Věra jako matka zavelela, jde se domů, požádala mě, abych udělala večeři i pro jejího Davida.

Vyšla jsem tomu návrhu vstříc, děti se najedly a já už doufala, že odejdou. Dostala skvělý nápad, aby se děti spolu i umyly. Začínal mne jsem chytat vztek, už měli dávno odejít. Naházela jsem teda děti do vany, dceři dala pyžámko a oni v bundách letěli domů. Bože! To byla dlouhá návštěva.

Druhý den jsme se s Věrou potkaly ve školce, navrhla, abychom se zase viděly, že Davídek byl nadšený. Vymyslela jsem si, že nemáme čas, že snad jindy. Žádný plán jsme neměly, ale chtěla jsem být s dcerou sama.

Zhruba ve čtyři odpoledne někdo zaťukal. Byla to Věra, že šli kolem a viděli auto u domu, tak to zkusili, jestli tu jsme. Pozvala jsem ji dovnitř, ale doufala jsem, že odmítne. Bohužel, nabídku přijala.

Mám ji ráda, ale chci být někdy i sama

Scénář byl úplně stejný, jen to bylo celé podstatně delší. Mně stála práce, doma neskutečný nepořádek po dětech, ještě jsem měla krmit a mýt cizí dítě. Nevadila jí ani přítomnost Mirka, který přišel unavený z práce a chtěl klid. Dal si pivo. Věra neváhala a požádala nás také o pivo. Seděla tam další dvě hodiny. Stále platí, že se mi s ní hezky povídá, ale ona zkrátka neví, kdy odejít.

Další dny jsme se jí tak trochu vyhýbala, ale ona na mě snad v té školce čekala. Dychtila se po dalším společném odpoledni, ale já nechtěla. Bohužel, neumím jí na rovinu říct, že mi její dlouhé návštěvy vadí.

Jediný způsob, jak se jí vyhnout, je vzít auto a odjet skutečně pryč nebo ho zaparkovat jinde. Garáž nemáme, to by můj problém vyřešilo. Davida přihlásila i na stejné kroužky jako chodí Emma, takže je čím dál tím těžší se jí vyhnout. Její vtíravost mi vadí. Nechci přátelství úplně ukončit, ale chci, aby věděla, kdy má odejít. Musím s pravdou ven, jinak zešílím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články