Patricie (29): Manžel si domů přivedl muže bez domova. Když mi došlo, kdo to je, provedla jsem šílenost

žena
Zdroj: Freepik.com

Patricie má po svém boku muže, který se snaží pomáhat, kde to jde. Je to nadmíru hodný člověk. Jednoho dne to ale přehnal a domů přivedl bezdomovce. Patricie zuřila a chtěla, aby ho vyhodil. Byl to jeho kamarád z minulosti. Vlastně se ukázalo, že ho zná i ona. Šlo o její dávnou lásku. Ovládla svoje city, nebo provedla nějakou hloupost?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 09. 2020 11:00

Můj manžel Roman je velmi hodný člověk. Poznala jsem ho na jedné dobročinné akci. Někdy na mě působí, že se snaží spasit svět. Je to jeden z důvodů, proč ho tak miluji. Myslí vždy nejdřív na ostatní a pak až na sebe. Někdy mám pocit, že to přehání. Když vidí na ulici člověka bez domova, zvedne ho ze země, jde mu koupit teplé oblečení, pozve ho na oběd. Dokud nám ty lidi netahá domů, tak mi to nevadí.

Cizí muž u mě doma

Živí se jako programátor, takže o peníze nouze nemáme. Pravidelně přispívá asi pěti neziskovým organizacím. Jakmile je nějaká sbírka, vždy přispěje jak finančně, tak i hmotně. V našem okolí je tím docela známý. Jsem na něj hrdá.

Jednou jsem přijela z práce, jakmile jsem otevřela dveře bytu, ucítila jsem zápach. Něco mezi výkalem a močí. Dost mě to znepokojilo. Z kuchyně se linul rozhovor, šla jsem rovnou tam.

V kuchyni seděl Roman a cizí muž. Cizí smradlavý a neupravený muž. Hned jsem požádala Romana, aby šel se mnou na chvilinku vedle. Okamžitě jsem na něj spustila, zdali se nezbláznil nám domů tahat bezdomovce. ,,Podívej se na něj, jak vypadá. Smrdí nám celý byt, zešílel jsi?“ Roman mě začal uklidňovat, že je to jeho dávný kamarád, který ve velkém podnikal, ale nakonec zkrachoval a skončil na ulici. Nebyla jsem z toho vůbec nadšená. Nabídl mu naši koupelnu a svoje šaty. To je celý Roman!

Neměla jsem na něj páku, aby ho okamžitě vyhodil. Po hodině, co vyšel z koupelny muž, nestačila jsem se divit. Oholil se, umyl si vlasy. Měl na sobě manželovi šaty. Byl to někdo zcela jiný. Šel ke mně, představil se: ,,Dobrý den, omlouvám se, že jsem se nepředstavil. Jmenuji se Vašek.“ Přišel mi najednou velmi povědomý.

Dávná láska mi zamotala hlavu

Roman se mě večer zeptal, zdali by vadilo, kdyby u nás nějaký čas Vašek bydlel, než mu pomůže najít práci a bydlení. Nadšená jsem nebyla, ale Roman se za něj zaručil.

Hned první večer jsem přišla domů. Roman byl ještě v práci. Byla jsem s Vaškem sama. Udělala jsem si večeři a nabídla mu také. Mlčky jsme si sedli ke stolu a jedli. Začal mi vyprávět svůj příběh. Chtělo se mi skoro plakat, když mi došlo, že je to ten Vašek, kterého jsem milovala dřív než Romana. Jenže on mě v té době odmítl, právě kvůli tomu, že věděl, že mě miluje Roman.

Stalo se to nejhorší, co mohlo. Pomilovali jsme se tak, jak jsem o tom kdysi snila. Nyní jsem v pasti. Roman je skvělý člověk, miluji ho. Teď se mi do života připletl i Vašek. Manžel nic netuší, ale já se cítím hrozně. S Vaškem se milujeme pravidelně každý den. Roman nedávno přišel s tím, že má pro Vaška práci i bydlení. Jsem z toho smutná, protože už s námi nebude bydlet. Ale určitě to tak bude lepší…

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články