Patricie (35): Manžel mě nutí ke strašným věcem. Ohrožuje tak zdraví moje i našich dětí

žena
Zdroj: Freepik.com

Patricie řeší nyní velmi nepříjemnou situaci se svým manželem. Ten se rozhodl šetřit na tom nejdůležitějším, a to na jídle. Objevil obchod, kde se dají velmi levně nakoupit potraviny, ale za cenu toho, že nemusí být zcela zdravé. Co přesně se u nich doma odehrává?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 08. 2020 13:00

S Kamilem jsem nikdy neměla žádný problém, byl to hodný chlap, ale už od začátku vztahu se snažil držet kasu on. Rád měl o všem přehled, kolik kde utratím, zdali nekupuji zbytečně drahé potraviny nebo oblečení.

Levné, ale prošlé potraviny

Jeho maminka mu řekla, že existuje obchod, kde se prodávají potraviny, kterým brzy končí trvanlivost nebo už prošla, takže vše stojí pár korun. To bylo něco pro Kamila. Hned se tam rozhodl jet a udělat pořádný nákup. Přijel domů úplně nadšený, kolik toho koupil, a že to nestálo skoro nic. Vyskládal v kuchyni všechno možné. Některé potraviny byly ještě jedlé, ale některé už prošly trvanlivostí a mně se příčilo je pozřít. A dávat třeba takové jogurty dětem? Nerozum. Jenže Kamil tvrdil opak, že se dětem nic nestane. Navíc se v nadšené euforii rozhodl, že se už nikde jinde nakupovat nebude. Uznávám, že nákup stál o víc jak polovinu méně než v normálním obchodě, ale představa, že jím něco, co už mělo být v koši, mě zrovna netěšila.

Odmítám jíst plesnivé věci

Dala jsem tomu šanci, dětem jsem to nedávala, raději jsem tajně šla a koupila věci čerstvé. Kamil na to samozřejmě nesměl přijít, protože by bylo zle. Jednou jsem si šla dělat večeři a chleba z bezva krámku byl už plesnivý, ale Kamil mi řekl, ať odkrojím plíseň a zbytek sním. To jsem odmítla a nastal problém, že plýtvám jídlem. Nakonec mi nezbylo nic jiného, než do sebe jeden krajíc nasoukat.

Celý spor vyústil ráno, když připravoval dětem snídani, dal jim jogurty, na kterých se už taky dělala plíseň. Jenom ji lžičkou odstranil a postavil je před ně. To už jsem nevydržela a jogurty vyhodila. Hrozně se teď kvůli tomu hádáme, protože on je ten dobrák, co chce ušetřit, a já ta nevděčná, co vyhazuje jídlo.

Aktuálně to řešíme tak, že on si kupuje prošlé věci a já s dětmi jíme věci, které nejsou zdraví škodlivé. On si notuje s matkou nad zázrakem levné a prošlé potraviny, zatímco já dbám na zdraví děti.

Modlím se, když má někdo přijít, kdo z nás připraví pohoštění na stůl.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články