Julie (29) Zamilovala jsem se do mamánka, denně mě srovnává s maminkou, už to dlouho nevydržím

žena
Zdroj: Freepik.com

Když se Julie zamilovala, neviděla nic, co by mohlo být do budoucna problém. Tomáš byl ideální muž, se kterým chtěla strávit zbytek svého života. Zbystřila ve chvíli, kdy poznala svoji potenciální tchýni. Od té chvíle její jméno slyšela velmi často. Co se ve vztahu začalo odehrávat, se dozvíte v následujícím článku.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 07. 2020 11:00

Už když mě Tomáš představil své matce, vycítila jsem, že pouto je mezi nimi opravdu pevné. Uctívala jsem ji, protože Tomáš by za matku položil život. Zamilovanost mě zaslepila a já se vydala na cestu, kde bude právě matka překážkou.

První náznaky, že je něco špatně, jsem nevnímala

S Tomášem jsme začali shánět byt, kde bychom spolu mohli začít bydlet. Jeho matka byla také velmi aktivní a vlastně dalo by se říct, že byt našla spíš ona. V tu chvíli mi to nevadilo, byt se mi také líbil. Když jsme se nastěhovali, matka nám pomohla s vybavením bytu. Peníze jsme sice měli, ale trvala na svém, že koupí pračku a lednici. Tomáš se vždy choval trochu jinak, když byla v jeho přítomnosti matka, a jinak, když jsme byli sami.

Když jsme dokončili i kuchyň, nemohla jsem se dočkat, až uvařím první oběd. To ale muselo ještě chvíli počkat, protože matka nám navozila hrnce plné jídla, abychom měli co jíst. Už mi něco našeptávalo, že by se mohla zase na chvíli stáhnout, ale doufala jsem, že to tak i bude.

I tak jsme začali fungovat jako klasická domácnost. A tam to celé začalo. Když jsem vyprala prádlo, Tomáš přišel s prosbou, že matka ale používá jiný prací prášek. Nebo že je zvyklý mít poskládaná trička ve skříni jinak, matka na to měla systém.

Pěnila jsem jako papiňák, který měl každou chvíli bouchnout

A pak už to tak bylo se vším. Uvařila jsem guláš. Zase špatně, maminka ho dělá jinak. Maminka dělala vlastně všechno jinak, ale na rozdíl ode mě dobře. Můj styl vedení domácnosti se mu prostě nelíbil.

Napadlo ho, že pozve matku k nám a ta mi ukáže, na co on je zvyklý, jak se správně uvaří, pověsí prádlo nebo složí trička do skříně. Myslela jsem, že vtipkuje, ale když u nás v sobotu ráno v osm hodin ráno zazvonila jeho matka, zuřila jsem.

Nedalo se z toho vybruslit, musela jsem tomu čelit a nechat se téměř ve třiceti letech  pérovat od jeho matky. Ten den jsem nějak přežila, ale cítila jsem se jako tele, které v životě nedrželo vařečku. Smůlu měl přítel v tom, že i po zaučení od matky jsem si dál dělala věci po svém a doufala, že si prostě zvykne. Denně jsem poslouchala, proč to nedělám tak, jak mě jeho matka naučila.

Bohužel, byl tak rozmazlený matkou, že si k ní chodil pro jídlo, vozil jí prádlo a ona ho ještě vždy pohladila, aby to nějak zvládnul. Mám ho moc ráda, ale tento nátlak se už vydržet nedá.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články