Sabina (30): Zamilovala jsem se do manžela své nejlepší kamarádky. Děsím se toho, co přijde

žena, muž, romantika
Zdroj: Unsplash.com

Lžu své kamarádce do očí, zatímco si vesele užívám s jejím manželem. Ona doma pláče, kde její manžel tráví volný čas, a já jsem šťastná, jako jsem nikdy nebyla. Přijde den, kdy budu muset s pravdou ven. Tak začínala slova příběhu, který nám do redakce zaslala třicetiletá Sabina, která teď stojí před nelehkým rozhodnutím.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 07. 2020 08:00

Nikdy jsem neměla vysoké ambice pro to něco velikého dokázat. Chtěla jsem vždy rodinu, hodného muže a zdravé děti. Nic z toho se mi zatím nepodařilo získat. Mám alespoň práci, která mě naplňuje a věnuji jí veškerý svůj čas. Moje nejlepší kamarádka Petra ale má vše, co já ne. Skvělého manžela, útulný dům, rodinné zázemí. Když mě jednou pozvala k nim na chatu, neváhala jsem. Bylo na čase změnit prostředí. Radek, manžel Petry, byl vážně úžasný. Pozorný každým coulem. Jenže po třech dnech pobytu jsem si uvědomila, že jsme stále vedle sebe. Velice mě přitahoval. Stále jsme si povídali a že bylo  čem. Spojovalo nás hodně.

To, co následovalo, by mě nenapadlo ani ve snu

Jednou večer nebylo Petře dobře, šla si dřív lehnout. Radek otevřel láhev vína, usadil nás na terasu a začal krásný romantický večer. Zprvu to bylo nevinné, jenže když jsme pozorovali měsíc, ucítila jsem jeho vzrušený dech ve vlasech a polibky na sebe nenechaly dlouho čekat. Vzal mě za ruku a odvedl do jiné ložnice, kde jsme se pomilovali.

Ráno mě pojala neuvěřitelná morální kocovina. Co jsem to provedla? Radek před ženou dělal, jakoby nic, ale když nebyla poblíž, vždy mě políbil, pohladil. Po návratu jsme se několikrát ještě viděli, ať už u mě doma, nebo někde na tajných místech, kde jsme se vždy milovali.

Dostala jsem možnost, říct pravdu

Jednoho dne mi volala Petra, celá uplakaná, že musíme jít na kávu, protože se mnou potřebuje mluvit. S bušícím srdcem jsem poslouchala její trápení, že si Radek někoho našel a že neví, co má dělat. Tiše jsem seděla a jako správná kamarádka ji utěšovala, že se určitě mýlí, že Radek ji miluje. Ve stejnou chvíli mi přišla zpráva od Radka, že mě miluje. Pohled na zničenou Petru byl vážně šílený, hlavně proto, že za tím stojím já. Nedokázala jsem jí říct pravdu, byly jsme nejlepší kamarádky od dětství, nechtěla jsem ji ztratit. Bohužel, záleželo mi i na Radkovi, který podle všeho vypadal, že je rozhodnutý od Petry odejít. Zmocnila se mě panika. Věděla jsem, že musím jednat, s Radkem vše ukončit a zachovat přátelství s Petrou.

Když jsem se vracela domů, u vchodu už čekal Radek. Pozvala jsem ho nahoru, abychom to neřešili na ulici. Místo rozchodu jsme se ale milovali celé odpoledne.

Stojím před nejtěžším rozhodnutím svého života. Musím si vybrat, nejlepší kamarádka, nebo Radek…

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články