Bára (37): Ve škole nesouhlasí s image mojí dcery. Já v tom ale nevidím problém

žena, tetování
Zdroj: pixabay.com

Dcera Báry Karolína (16) chodí na střední školu. Karolína si potrpí na extravagantní oblečení a výrazný makeup. Nedávno si Karolína se souhlasem svojí mámy pořídila viditelné tetování, které se učitelům nelíbí. Bára ale na stylu svojí dcery nevidí nic špatného.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 02. 07. 2020 07:30

Patřím k mladším rodičům a mám proto pro různé výstřelky svojí dcery pochopení. Karolína si potrpí na výrazné oblečení a nešetří ani makeupem. Já jí to nemám za zlé, protože jsem se v jejím věku už také malovala. Nedávno za mnou Karolína přišla s tím, že by si chtěla pořídit tetování. Já sama mám kérek několik, takže jsme se domluvili na tom, jak bude tetování vypadat, a pak jsme společně našli tatéra, který Karolínu s mým souhlasem tetoval.

Třídní učitelka si mě pozvala do školy

Krátce na to mi telefonovala třídní učitelka a požádala mě, abych se dostavila do školy. Já jsem se dcery okamžitě zeptala, co se stalo, ale ona mi tvrdila, že nic. Bála jsem se, aby nešlo o nějaké neomluvené hodiny nebo něco podobného, ale Karolína mě ujistila, že tohle opravdu nedělá.

Paní učitelka je moc konzervativní

Paní učitelka mi začala vykládat, že se dcera do školy obléká nevhodně a volí příliš výrazný makeup. Já jsem jí na to řekla, že dneska už je jiná doba a Karolína je přeci jenom už na střední škole, takže v tom zas takový problém nevidím, přesto se s dcerou domluvím, aby se v těchto věcech ve škole mírnila. Vrchol všeho je ale prý to tetování, které má Karolína na ruce. Já jsem se snažila paní učitelce vysvětlit, že teď už má tetování kde kdo. Navíc člověk mladší osmnácti let může mít tetování se souhlasem rodičů a já jsem dceři souhlas dala. Paní učitelka to ale chápat nechtěla a naznačila mi, že dcera svým tetováním pobouřila celý pedagogický sbor.

S dcerou jsem všechno probrala

Doma jsem dceři řekla, co jsem se ve škole dozvěděla a požádala jsem ji, aby se v oblékání do školy mírnila a nosila pokud možno dlouhé rukávy, aby její tetování nebylo vidět. Já ani dcera ale z těchto opatření nejsme nijak nadšené a uvažujeme i o změně školy, jen nevíme, jestli by to bylo někde lepší než tady.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články