Tereza (36): Moje dcera chodí na svůj věk příliš vyzývavě oblečená. Máme jí to s manželem zatrhnout?

Tereza (36): Moje dcera chodí na svůj věk příliš vyzývavě oblečená. Máme jí to s manželem zatrhnout?

Tereza vychovává s manželem Pavlem (40) dceru Anetu (14), která je odmalička ráda středem pozornosti. Teď se Aneta snaží vypadat mnohem dospěleji, než ve skutečnosti je, a ráda nosí vyzývavé oblečení a makeup. Její rodiče z toho nejsou nadšení a chtějí, aby se dcera mírnila.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 24. 06. 2020 15:00

Vím, že Aneta je ráda středem pozornosti a dělá jí dobře, když si jí ostatní všímají. Teď je Anetě čtrnáct a snaží se vypadat dospělejší, než je. Je to přibližně rok, kdy si Aneta začala všechny věci na sebe vybírat sama a tomu to také odpovídá. Trička s obrázky vyměnila za ta s výstřihem a místo tenisek obula lodičky na podpatku. Za ušetřené kapesné si v drogerii nakoupila dekorativní kosmetiku, kterou rozhodně nešetří.

Volala mi vyděšená babička

Když měla Aneta narozeniny, slíbila jí babička (66), že jí koupí nějaké oblečení. To odpoledne byla babička s Anetou v nákupním centru, odkud mi volala, že Aneta chce, aby jí koupila spodní prádlo, které vypadá jako z hampejzu. Mě to sice rozesmálo, ale řekla jsem babičce, ať jí nic takového nekupuje a domluví se na nějakém kompromisu. Nakonec přinesly domů koženou bundu se zipy.

Třídní schůzka byla hodně nepříjemná

S manželem jsme byli na třídní schůzce, kde nám paní učitelka řekla, ať za ní přijdeme ještě do kabinetu, že s námi potřebuje něco probrat. To něco byl dceřiný způsob oblékání, který paní učitelka považovala za nevhodný pro dívku jejího věku a prosila nás, aby podobné věci do školy nenosila, protože chodí přeci jenom pořád na základku. Navíc spolužačky mají tendenci se Anetě vyrovnávat a nosit podobné věci. My jsme jí slíbili, že s tím budeme něco dělat.

Manžel byl dost rozčílený

Když jsme přišli domů, manžel Anetě dost vynadal a řekl, že tyhle věci už do školy nosit nebude, nebo jí je vyhodí do popelnice. Aneta s námi sice asi týden nemluvila, ale evidentně se lekla, když začala do školy chodit oblečená mírněji. Doufám, že jí to alespoň chvíli vydrží.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články