Jitka (33): Manžel hodil na zeď talíř se špagetami a odstěhoval se z domu

Jitka (33): Manžel hodil na zeď talíř se špagetami a odstěhoval se z domu

Jitka žila se svým manželem v krásném novém bytě, který sama vybavila ze společných peněz. Celou dobu si myslela, že v jejich manželství funguje vše tak, jak má. Ale jednoho dne se během večeře manžel naštval a odstěhoval se. Co se stalo, se můžete dočíst v jejím příběhu.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 20. 06. 2020 13:00

Čekala jsem dva roky, až mě Dan požádá o ruku. Neustále jsem o tom mluvila a vím, že to už bylo asi otravné, jen jsem strašně toužila být jeho manželka a těšila jsem se na svatební den. Nakonec mě požádal, když už jsem v to ani nedoufala a o to krásnější překvapení to bylo. Svatbu jsme měli krásnou a půl roku po svatbě jsme se nastěhovali do většího bytu s terasou. Já jsem vybírala dekorace do bytu, abychom to tam měli krásně útulné. Dana to moc nezajímalo, vždycky mi všechno odkýval, od jídelních židlí přes závěsy až po sadu talířů.

Fungovalo to

Dohodli jsme se, že budeme mít společný účet, ale já jsem si svůj nezrušila a každý měsíc jsem si tam potají něco posílala. Nechtěla jsem mu to říkat a nehodlala jsem to utrácet, jen jsem chtěla mít rezervu, kdyby náhodou. Ale nikdy jsme ji díkybohu nepotřebovali, protože Dan vydělával dost.

Jednou odpoledne mi volal a poprosil mě, jestli bych k večeři neudělala špagety, že má na ně chuť. Šla jsem koupit maso a večer jsem vše nachystala. Dan přišel a v ruce držel pozvánku od strýce, který nás zval na oslavu sedmdesátých narozenin. Vím, že jsou trochu hogo fogo, takže jsem začala panikařit, že si nestihnu dojít ke kadeřnici a musím si koupit nové šaty a boty. A pak jsem se ho zeptala, jestli mu nebude vadit, když to zaplatím z toho našeho účtu, počítala jsem, že to pár tisíc bude. Jemu nikdy nevadilo, že si něco koupím, ale větší položky jsem mu oznamovala dopředu.

Reagoval naprosto šíleně

Jenže on se na mě podíval a na čele mu naběhla žíla, začal na mě hulákat, že mám přece svoje peníze. Vůbec jsem nevěděla, že o tom ví. Prý si všechno dávno zjistil a čekal, kdy mu to oznámím. A já chci místo toho drze utrácet naše peníze za nepotřebné věci. Hleděla jsem na něj s otevřenou pusou a řekla mu, že na svém účtu šetřím peníze pro nás. Ale on nechtěl nic slyšet, prý jen nakupuji a nakupuji a jde mi jen o peníze. „I moje máma si toho už všimla!“ řekl a vstal, hodil na zeď talíř se špagetami a šel si balit věci.

Nevěděla jsem, co dřív. Všude byla omáčka a špagety, a navíc rozbil talíř z krásné drahé sady, co jsem onehdy koupila. Běžela jsem za ním a prosila ho, že to je nedorozumění a že si to zaplatím sama, ale nereagoval a balil si věci. Nakonec mi řekl, že jediné, co je mu líto, je to, že hodil tím talířem. Ne kvůli tomu talíři, ale protože ty špagety byly docela dobré. A odešel. Celý večer jsem mu psala a volala, ale marně. Nereaguje na mé prosby, prý je momentálně u matky a já doufám, že ho to přejde. Zatím žádná žádost o rozvod nepřišla a na oslavu jsem nešla. Nechci zahodit naše manželství kvůli takové hlouposti.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články