Lukáš (37): Manželka přestala dbát na hygienu. Být vedle ní je peklo

Lukáš (37): Manželka přestala dbát na hygienu. Být vedle ní je peklo

Známé rčení „čistota půl zdraví“ je sice pravdivé, ovšem každý dbá na hygienu jinak. Někdo se myje každý den, jiný to potřebuje párkrát do týdne. Lukášova manželka o sebe po porodu přestala dbát a na veškerou hygienu doslova zapomněla. Jenže podle Lukáše je soužití s ní peklo.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 15. 06. 2020 07:30

S Klárou jsme spolu žili dva roky, než jsem ji požádal o ruku. Vlastně jsem si pak říkal, proč jsem tak dlouho otálel. Žít s ní bylo prima, ve všem jsme se shodli, doma byl pořádek, nehádali jsme se, prostě idylka. Půl roku po svatbě otěhotněla a my chystali pokojíček pro miminko. Když konečně Honzík přišel na svět, šel jsem to patřičně zapít a byl jsem na Kláru strašně hrdý, že to zvládla. Jenže porod bylo něco jiného než starání se o malé miminko. Já jsem o tom nic nevěděl a Klára se snažila, ale často brečela, že je neschopná, protože neví, co po ní Honzík vlastně chce.

Prý na to neměla čas

Byla hodně unavená a bylo to na ní dost znát. Já jsem její vzhled tedy nikdy neřešil, spíše jsem jí chtěl pomoct, aby si odpočinula ve vaně, ale ona o tom nechtěla ani slyšet, malý ji prý potřebuje, i když jsem s ním byl já. Jenže když už dva týdny chodila v tom stejném oblečení, ve kterém i spala, začalo mi to vadit. Prostě to zapáchalo, protože na sobě měla skvrny od ublinknutí, od mléka. Když jsem ji na to upozornil, obrátila oči v sloup a převlékla se. Ale to nestačilo. Cítil jsem, že si opravdu potřebuje už dát sprchu.

A bylo to pořád dokola. Nakonec se asi po třech týdnech rychle osprchovala. Byl jsem rád, a dokonce jsme se večer pomilovali. Akorát mě zklamalo, že si neoholila ani nohy a několikatýdenní porost mi v celku vadil.

Stydím se za ni

Jenže když byl Honzík větší a přestal tolik přes den spát, Klára na hygienu zapomněla úplně. Vysvětlovala mi, že se od něj nesmí vzdálit a když jsem se nabídl, že ho pohlídám, vymlouvala se, že zrovna teď se umýt nechce, musí uklidit nebo uvařit. A večer, když už spal, zase říkala, že je unavená a umyje se druhý den. A druhý den to bylo stejné. Chodila s mastnou hlavou a mně to bylo nepříjemné.

Na všechno ovšem měla argument. Vlasy si nemůže umýt, protože nemá čas si je vyfoukat a když si je nevyfouká, vypadá hrozně. Podotkl jsem, že dva týdny mastné vlasy vypadají mnohem hůř, ale urazila se. Nakonec si nastříkala nějaký suchý šampon a neřešila to.

Je to marné. Já se myji každý den. Ale ji jsem neviděl ve sprše ani nepamatuji. Když jsem se ji snažil nalákat na milování a doufal, že se osprchuje, vzala si dětské vlhčené ubrousky a utřela se. V tu chvíli jsem na nějaké hrátky neměl chuť. Je mi jasné, že role matky je náročná a nepotřebuji mít vedle sebe dokonalou ženu, jen by mi stačilo, kdyby se umyla, nezapáchala a nechodila s mastnými vlasy. Jestli si čistí zuby jsem nezjistil, ale nepřekvapilo by mě, kdyby zapomněla i na tohle. Je to fakt peklo a stydím se za ni.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články