Petr (33): Přítelkyně se po porodu změnila a já jsem pro ni vzduch. Prý to mám tři roky vydržet

hezký muž
Zdroj: Pixabay.com

Petr je se svojí přítelkyní už několik let a nedávno se jim narodila dcera. Měl velkou radost a doufal, že je miminko trochu stmelí, protože se častěji hádali. Jenže dcera je rozdělila ještě víc a přítelkyně ho odsunula na vedlejší kolej.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 12. 06. 2020 10:00

Míšu jsem poznal, když jsem si po vysoké škole hledal práci. Pracovala jako asistentka ve firmě, kde jsem chtěl pracovat. Místo jsem dostal a asi tak měsíc jsem jí nadbíhal, než svolila, že se mnou půjde na rande. Nakonec to byla ona, kdo z nás dvou první řekl, že mě miluje. Našli jsme si spolu byt a já byl moc rád.

Občas jsme se hádali, jako asi každý, ale nebylo to ze začátku nic vážného. Zhruba po třech letech jsem ji našel doma, jak brečí a ona mi řekla, že potratila . Ani jsem nevěděl, že byla těhotná. Od té doby jsme se hádali trochu víc a já dělal všechno proto, aby byla zase jako dřív.

Snažil jsem se

Za dva roky opět otěhotněla a tentokrát mi to oznámila hned. Zhruba v pátém měsíci ji doktorka řekla, že ji hrozí předčasný porod a musela do nemocnice. Vše se ustálilo a ona byla doma na rizikovém těhotenství. Měla zakázaný jakýkoliv pohyb, žádná chůze, ani si uvařit, a tak jsem všechno zvládal já a dělal jsem to moc rád. Nechtěl jsem, aby se něco pokazilo. Nakonec se nám narodila zdravá dcera Ella.

Doma jsme se radovali z toho, jak malá roste, ale kdykoliv jsem chtěl Míšu pohladit, odtáhla se ode mě. Já jsem neměl v plánu se s ní milovat, věděl jsem, že potřebuje čas. Ale uběhlo šest měsíců, devět a stále nic. Řekla mi, že to dělat nemůže, když je vedle nás malá, ale malá nebyla vedle nás, spala vedle v pokojíčku. Horší pro mě bylo, že už si se mnou nechtěla ani povídat. Jediné, o čem dokázala mluvit, byla Ella. Já ji miluji, ale řešit každý den plínky a kojení mě nebavilo. Chápal jsem to, jen jsem se prostě chtěl pobavit třeba o práci, nebo se společně podívat na film. Chtěl jsem s Míšou společně usínat, chyběla mi, ale ona se přestěhovala do pokojíčku k dceři.

Nevím, jestli to tak dlouho vydržím

Samozřejmě to brzy vyústilo v hádky. Bohužel jen z mé strany, protože Míša na žádnou moji větu nereagovala, dívala se skrze mě a jak jsem domluvil, apaticky odešla za Ellou a žvatlala na ni. Usoudil jsem, že je unavená a chtěl vzít malou ven, ale v tu chvíli začala hystericky křičet, že v žádném případě, ještě bych jí něco udělal. A to mě hrozně urazilo. Nejsem neschopný a rozhodně bych neudělal nic, co by ublížilo dceři. Ale ona mi ji prostě nechtěla nikdy svěřit.

Řekl jsem jí, že nejsem šťastný a ona mi na to odpověděla, že to musím tři roky vydržet. „Proč zrovna tři?!“ zeptal jsem se, ale na to už nic neřekla. Frustruje mě žít s někým, pro koho jsem vzduch. Kdo se mě ani nezeptá, jak jsem se měl, protože ho to vlastně ani nezajímá. Za chvíli bude Ella slavit první narozeniny a Míša je už skoro měsíc zavřená v pokojíčku. Nevím, co se s ní děje, nechce to se mnou řešit, nemluví a pochybuji, že by se mnou šla do poradny. Nevím, jestli to vydržím další dva roky, i týden je v takové atmosféře za trest a nevěřím, že se něco změní.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články