Adriana (42): Rozhodla jsem se studovat vysokou školu. Manžel mě za to ošklivě shazuje

žena, notebook
Zdroj: pixabay.com

Adriana měla ještě před rokem spokojené manželství, ale od té doby, co studuje vysokou školu, se její manžel změnil a rozhodl se, že jí kvůli každé prkotině bude dělat ze života peklo.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 24. 06. 2020 16:30

Jmenuji se Adriana a je mi 42 let. S manželem Ivanem (45) jsme svoji dvacet let a máme dva syny - Jakuba (17) a Honzu (14). V manželství jsem byla spokojená. Až donedávna, kdy jsem se rozhodla, že si doplním vysokoškolské vzdělání kvůli své práci.

Dostala jsem nabídku, která se neodmítá

Ivan pracuje jako zedník a vydělává slušné peníze. Dokonce nám postavil dům, ve kterém žijeme. Je to velmi šikovný a pracovitý chlap. Má své mouchy, ale donedávna jsem si neměla na co stěžovat. Já pracuji už několik let jako sociální pracovnice. Před rokem mi šéfová nabídla povýšení, ale pod podmínkou, že si dodělám vysokou školu. Dala mi i čas na rozmyšlenou. Neváhala jsem. Chuť jít do toho byla obrovská a nadšení ještě větší.

Synové mě v mém rozhodnutí od začátku podporují, manžel už tak nadšený nebyl. Řekl mi, že peníze navíc nepotřebujeme, že nás přeci uživí. Mně ale nešlo o peníze, spíš o to si něco dokázat, zdokonalit se. To on ale nechápal a stále nechápe a podle toho to u nás doma i vypadá.

S manželem je to peklo, vyčítá mi studené večeře

Manžel se neuvěřitelně změnil a vyžívá se v neustálých hádkách. Výčitky kolem studených večeří a nevypraných montérek jsou na denním pořádku. Když potřebuji pracovat na seminární práci, tak chodí kolem, vysmívá se a shazuje mě: No jo, paní ,,inženýrka“ a my musíme jíst chleba. Na jednu stranu jsem na sebe pyšná, že to zvládám, ale na druhou jsem zklamaná z jeho chování. Čekala jsem, že mě nakonec podpoří. Ale vypadá to, že dokud budu studovat, budu mít doma peklo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články