Tvrdíte, že nejste přísní rodiče? 5 důkazů, že se mýlíte

matka, dítě, bublifuk
Zdroj: pixabay.com
Rodič by měl být ke svému dítěti tolerantní.Každý rodič má jinou výchovu a pro každého je to samozřejmě ta nejlepší.Rodiče by se měli někdy uvolnit a užít si s dětmi legraci.To, že jste přísní rodiče, můžete poznat i podle toho, že za vaším dítětem nechtějí chodit žádní kamarádi.+ 2 fotky+ 3 fotky

Každý rodič má jinou výchovu a pro každého je to samozřejmě ta nejlepší. Jedni rodiče jsou více autoritativní, jiní liberální. Jenže mnoho zákazů a příkazů škodí. Přesto si myslíte, že nejste přísní rodiče? Tady je 5 důkazů, že se mýlíte.

Jana Jánská
Jana Jánská 04. 11. 2020 08:39

1. Žádná legrace

Rodiče by se měli někdy uvolnit a prožít si s dětmi legraci. A někdy prostě dělat něco jen tak, aby si svoje potomky užili. Jenže někteří rodiče to prostě neumí a věci, které je nic nenaučí nebo jim nepřinesou nějaký prospěch, prostě nedělají. Uvolněte se a začněte žit!

2. Žádné návštěvy

To, že jste přísní rodiče, můžete poznat i podle toho, že za vaším dítětem nechtějí chodit žádní kamarádi. Asi vzbuzujete moc respektu a spoustu věcí zakazujete, že raději kamarádi vaše dítě pozvou k sobě domů, kde se budou cítit lépe. Nad tím byste se asi také měli zamyslet.

3. Spousta pravidel

V každé domácnosti jsou pravidla důležitá, aby nenastal chaos. Ale čeho je moc, toho je příliš. Pokud jsou ale vaše pravidla velmi přísná, a vašemu potomkovi nedovolíte téměř nic, může se stát, že vám po chvíli začne vzdorovat. Když totiž budete mít doma více pravidel než jeho spolužáci, bude zle.

4. Volnost

Vaše děti by měly mít určitou volnost. Nemusí mít vždy přesně naplánovaný den minutu po minutě. Někdy jim nechte i čas pro sebe, aby si rozhodly, co chtějí dělat, a co je baví. Nebo na to nikdy nepřijdou a potom budou celý život nešťastní. Nemusíte mít strach, že by se flákaly. Naučí se hospodařit s časem.

5. Nic netolerujete

Rodič by měl být ke svému dítěti tolerantní. Samozřejmě ne vždy, ale pokud je vaše tolerance nulová, tak je asi něco špatně. Pokud musíte večeřet v 7 večer všichni u jednoho stolu a nepřipadá v úvahu, že by se někdo opozdil nebo snad u stejného stolu neseděl, možná byste se měli nad svojí výchovou zamyslet. Nemusí být přece tak striktní.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články