Aneta (39): Manžel převzal kontrolu nad vším. Každé mé rozhodnutí musí schválit

žena, smutek
Zdroj: pixabay.com

Aneta se vdávala před šestnácti lety. Tenkrát si brala pohodového muže, se kterým má dvě děti. Ale od doby, co dostal výpověď v práci, se z něho stal šílený despota, který musí o všem vědět a rozhodovat. Aneta vše popisuje ve svém příběhu.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 28. 06. 2020 08:30

S manželem Jirkou (41) se známe dvacet let a šestnáct let jsme manželé. Máme dvě děti – Janu (17) a Tomáše (12). Manžel má neustálou kontrolu nad vším a každé moje rozhodnutí musí být i jeho. Už jsem z toho opravdu zoufalá a říkám si, že mi takový život nestojí za to.

Když jsem zaplatila více, než jsem měla, byl oheň na střeše

Když byly děti malé, manžel dostal výpověď v práci. A od té doby začalo naše fungující manželství skřípat. Já byla tehdy na mateřské se synem a neměli jsme na rozhazování. Což jsem chápala, ale manžel se v té době hrozně změnil. Začal mi kontrolovat všechny účtenky z nákupů, vyčítal mi kávu, na kterou jsem šla jednou týdně s kamarádkou, a pokud jsem nekoupila levnější zboží a zaplatila jinde o padesát korun navíc, byl oheň na střeše.

O každém mém rozhodnutí musí vědět

Občas jsem chtěla začít ječet, ale držela jsem se. Manžel si celkem rychle našel novou práci, ale své chování nezměnil. Náš vztah byl čím dál tím víc chladnější a manžel protivnější. Dokonce počítal mé minuty ve sprše a vyčítal mi zvýšenou spotřebu vody. Bylo to opravdu náročné. Situace se dodnes nezlepšila a manžel přitvrzuje. Diktuje mi, kudy mám jezdit, abych šetřila benzín. A když si chci přečíst knihu, vyhledává mi recenze, kterou bych si měla tedy přečíst. A tohle už opravdu nedávám! A říkám si, že to brzy ukončím. Děti jsou už velké a já chci začít konečně normálně žít, rozhodovat se sama za sebe a chci mít možnost volně dýchat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články