Kateřina (40): Manžel neustále kontroloval stav účtu. Musela jsem zakročit

Kateřina (40): Manžel neustále kontroloval stav účtu. Musela jsem zakročit
Zdroj: Pixabay.com

Kateřina neuměla moc šetřit, a tak veškeré starosti o finance nechala na svém manželovi. Brzy se však jeho kontrola zvrhla v něco nesnesitelného. Jak si s tím Kateřina poradila, to se dozvíte v jejím příběhu.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 15. 05. 2020 11:00

Se svým manželem Filipem (45) jsem se seznámila náhodou, při jedné tradiční zahradnické akci. Vyměnili jsme si čísla a hned druhý den mi zavolal a začali jsme se vídat. Filip byl jiný než ostatní muži. Měl o všem přehled, byl inteligentní a pozorný.

Výplatu jsem utratila do poslední koruny, kontrolu převzal manžel

Začali jsme spolu bydlet, vzali se a já si našla práci, ale protože jsem neuměla šetřit, vždycky jsem celou výplatu rozházela do poslední koruny. Filip byl celkem tolerantní, ale když přišly děti, převzal kontrolu nad rodinnými financemi. Souhlasila jsem, protože jsem věděla, že neumím hospodařit.

Na manželův účet chodila i moje mateřská a chvíli to fungovalo. Pak mě ale manžel začal kontrolovat, za co utrácím a každou odchozí položku, chtěl objasnit do koruny. Svým způsobem mě to ponižovalo, ale říkala jsem si, že ho to přejde. Nepřešlo!

Řekla jsem dost!

Jeho nátlak začínal být čím dál větší. Dokonce chtěl vidět účtenky z obchodu, a pokud neseděly s odchozími platbami na účtu, požadoval vysvětlení. Jeho neustále kontroly mě ničily. Přímo jsem se dusila a jednoho dne mu oznámila, že si založím svůj účet a o výdaje se budeme dělit. Filip chvíli nesouhlasil a hádali jsme se. Neměl ovšem na výběr. Buď to bude takhle, nebo mi bez něj bude líp.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články