Karolína (31): Žárlím na svého manžela a doma s dětmi je to vyloženě peklo

žena, děti
Zdroj: pixabay.com

Karolína je osm let vdaná. Poslední dobou je ale psychicky na dně. Nezvládá starost o děti a dokonce žárlí na svého manžela a jeho práci. Její sebevědomí je přitom na bodu mrazu. Svůj příběh nám popsala.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 20. 07. 2020 07:30

Jmenuji se Karolína a je mi 31. S manželem jsme se brali před osmi lety. Děti jsme si vždycky moc přáli, ale poslední dobou jsem z nich na zhroucení. Před sedmi lety se nám narodil syn Jirka a o dva roky později dcera Natálka. Přesně takhle jsme si to vždycky plánovali – kluk, holka a vyšlo nám to! Ale nyní mě to ničí a ještě k tomu žárlím na manžela a jeho práci.

Nemám žádné sebevědomí

Manžel pracuje jako manažer jedné úspěšné firmy a v práci se mu velmi daří. Jde vidět, že ho to naplňuje. Horší je to se mnou, protože moje sebevědomí je na bodu mrazu. Už mě ani nebaví se o sebe starat. Ráno vstanu, umyji si zuby, vlasy hodím do drdolu a žiji svůj každodenní stereotyp. Děti jsem navíc vedla tak, že nemusí nic, a tak je všechno na mě a dělají si ze mě vyloženě služku. Ano vím, moje chyba.

Žárlím na manžela a na jeho práci

Když přijde manžel z práce, pomáhá mi, jak může. Ale já se přesto cítím psychicky na dně a ještě na něj žárlím, protože mi popisuje, jak se měl, a co všechno ten den zažil. Mám pocit, že se o mě pokouší deprese, děti mě neposlouchají, a tak je to doma opravdové peklo. Manželovi jsem své stavy nepřiznala, ale pozoruje, že se mnou není něco v pořádku. Nechci, aby mě viděl jako trosku, ale občas potřebuji vypnout a kvůli jeho pracovní vytíženosti nemám kdy. A tak se točím v kruhu, ze kterého nevím, jak ven. Mám pocit, že jsem jako matka i jako manželka selhala.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články