Iveta (30): Syn odmítá respektovat mého manžela. Když jsem nablízku, bere ho jako vetřelce

žena, kolo, syn
Zdroj: pixabay.com

Iveta společně se svým manželem Davidem vychovávají sedmiletého Filipa. Filip je hodný kluk a ve škole mu to jde, ale potýkají se s velkým problémem. Filip odmítá respektovat svého otce, Ivetina manžela. Co se v tomto příběhu odehrává? S čím se nám čtenářka Iveta svěřila?

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 13. 07. 2020 07:30

Jmenuji se Iveta a je mi 30 let. Za Davida (33) jsem vdaná šest let. Před sedmi lety se nám narodil syn Filípek. Byl dlouhou dobu plánovaný, a když se to konečně podařilo a já otěhotněla, byli jsme štěstím bez sebe. A co potom, když přišel na svět. Filípek byl ale řvoucí a velmi živé miminko.

Máma je svatá, táta vetřelec

Manžel pracuje jako voják z povolání a kvůli své pracovní náplni bývá často pryč. Ale když je doma, je to perfektní táta a Filipovi se snaží hodně věnovat. Jenže Filip manžela absolutně nerespektuje. A především, když jsem nablízku já. Máma je pro něj svatá, tátu bere jako vetřelce.  Zlobí, má na něho nevhodné poznámky, a když manžel zavelí, že si má například uklidit pokoj, je oheň na střeše.

Manžela je mi opravdu líto

David se na něj vždycky moc těší a chce s ním jezdit na kole nebo hrát fotbal. Jakž takž to funguje, ale nesmím být na obzoru. Když mu manžel něco řekne, Filip jde pokaždé ještě za mnou a ujišťuje se, zda je to pravda a zda to má udělat. Marně se mu snažím vysvětlovat, že jsme s tátou za jedno, a pokud mu něco řekne, má ho poslechnout. Když jde spát, vyžaduje objetí pouze ode mě. A já vidím, jak to manžela mrzí.

Napadlo mě, že třeba žárlí a je zvyklý mě mít jen pro sebe. Ale tahle situace je čím dál tím víc neúnosná. Filipovi vysvětluji, že táta ho miluje stejně jako máma. Zbytečně. Je ve věku, kdy umí vyjádřit emoce, a tak to taky dělá.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články