Julie (37): Tchyně dává dceři najevo, že je nechtěná. Manžel ji v tom podporuje

Julie (37): Tchyně dává dceři najevo, že je nechtěná. Manžel ji v tom podporuje
Zdroj: pixabay.com

Se svým příběhem se nám svěřila čtenářka Julie. Vdávala před sedmi lety. Během té doby zplodili s manželem Václavem dvě děti. Prvorozený syn je v rodině milovaný, ale druhorozená dcera je manželem i tchyní odmítána.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 02. 06. 2020 08:00

Václava jsem si brala před sedmi lety, po tříleté známosti. Byli jsme hodně zamilovaní a Vašek byl navíc opravdový gentleman. Byl z dobré rodiny a líbilo se mi, jak se chová ke své mámě. Dala jsem na první dojem a říkala si, že tohle bude fungovat. Fungovalo, ale je do doby, než se nám narodilo druhé dítě.

Prvorozeného všichni milují

Po roce manželství jsem otěhotněla a narodil se nám syn Honzík. Všichni jsme ho zbožňovali a tchyně byla naprosto hotová. S Honzíkem mi pomáhala, hlídala, chodila na procházky a všude se s ním chlubila. Žili jsme si ukázkově, ale před třemi lety přišla rána z čistého nebe. Zjistila jsem, že je mi manžel nevěrný. Když jsem s tím svěřila právě tchyni, řekla mi, ať se uklidním, že to přeci chlapi dělají.

Manžel i tchyně dceru odmítají

Prožívala jsem těžké období a manžel tehdy slíbil, že už to neudělá. Po několika prosících jsem ho vzala na milost, a abych náš vztah upevnila, přišla jsem s nápadem mít druhé dítě. Manžel nechtěl, ale nakonec na to kývl. Otěhotněla jsem a narodila se nám dcera Eliška. Manžel se už od začátku k Elišce neměl, tak jako k Honzíkovi. Ani si ji nepochoval.

Dcera vyrostla a tchyně mi dává dost jasně najevo, že Eliška do jejich rodiny nepatří. K sobě si berou jen Honzíka, dárky kupuje jen Honzíkovi a Elišku ignoruje, stejně jako můj manžel. Když jsem se mu svěřila, že jsem z toho zoufalá, sdělil mi, ať nezapomenu na to, že druhé dítě nechtěl. Teď jsem ještě zoufalejší a zvažuji, že se přestěhuji k mým rodičům, kteří obě vnoučata milují stejně.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články