Berenika (30): Syn neustále bojuje s manželem, napadá ho slovně i fyzicky

Berenika (30): Syn neustále bojuje s manželem, napadá ho slovně i fyzicky
Zdroj: Pixabay.com

Berenika je vdaná a se svým manželem vychovává tříletého Eliáše. Eliáš je hodné dítě, ale jen do chvíle, než přijde táta z práce domů. Poté je to peklo. Co se v tomto příběhu odehrává? S tím se nám svěřila čtenářka Berenika.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 28. 05. 2020 13:00

Jmenuji se Berenika a jsem osm let vdaná za Kamila (33). Před třemi lety se nám narodil syn Eliáš. Byl plánovaný a byli jsme moc šťastní, když přišel na svět. Eliáš byl ukázkové miminko a nyní je to velmi živé, veselé a hodné dítě. Ale jen do té doby, než se vrátí domů tatínek.

Syn kouše a škrábe manžela

Manžel se Eliášovi hodně věnuje. Je to skvělý otec. Ale když chrastí klíče ve dveřích a vrací se z práce, ovládá mě napětí a úzkost, protože nikdy nevím, co bude. Eliášek je skvělé dítě. Hrajeme si spolu, zpíváme, pomáhá mi, ale to vše jen do chvíle, než se manžel vrátí z práce. Poté se z něho stává ,,satan“. Manžel ho obejme, začne ho divočit, házet s ním ze strany na stranu a Eliáš? Začne ho štípat, kousat a škrábat.

Máma pro všechno

Kamil se na něj moc těší a chce si s ním hrát, ale jejich hry skoro vždy končí křikem nebo Eliášovým útokem. Manžel se vyhýbá fyzickým trestům a často se tomu směje, ale vím, že ho to hodně trápí. Navíc Eliáš vyžaduje u všeho maminku. Maminka mu musí pomoct s oblékáním, maminka mu musí podat flašku, maminka mu musí dát pusu před spaním. Když to chce udělat táta, začne hrozně vyvádět.

Napadlo mě, že třeba žárlí a chce mě mít jen pro sebe, protože když jsme sami, je to opravdu zlaté dítě. Snažila jsem se Eliášovi vysvětlit, že ho táta miluje, a že ho bolí, když ho štípe a kouše, ale většinou to ignoruje. Chci, aby spolu měli hezký vztah, a doufám, že z toho vyroste.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články