Andrea (24): Přítelovi překáží náš syn. Jsem z toho nešťastná

žena, dívka
Zdroj: unsplash.com

Andrea je s přítelem Patrikem (28) pět let. Loni se jim narodil syn Tobias (1), kterého si oba přáli. Patrik se ale nedokáže vyrovnat s tím, že Andrea teď věnuje většinu času synovi a na jiné věci už jí nezbývá čas. Andrea je ze situace nešťastná.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 04. 07. 2020 11:00

S Patrikem jsem pět let a vždycky nám to klapalo. Loni se nám narodil syn Tobias, kterého moc miluju. Bohužel narození syna byl v našem vztahu zlom a Patrik má od té doby pocit, že ho zanedbávám. Já ale pečuji o malé miminko a je podle mě přirozené, že na některé věci už nemám čas.

Patrik nechápal, co péče o díte znamená

Náš syn bohužel v noci dost plakal, takže jsme se oba častokrát nevyspali. Já jsem chápala, že to tak u malých miminek bývá a nijak jsem se nezlobila. Patrik měl ale pořád řeči, že to není možné, a že teď chodí do práce nevyspalý. Začal proto spát se sluchátkami na uších a k synovi jsem musela vstávat jenom já, byla jsem přeci na mateřské.

Na některé věci už nemáme čas

Když přišel  Patrik domů, divil se, že jsem unavená, když jsem přeci byla celý den doma. Chtěl, abychom jako dřív chodili do společnosti, ale to s malým miminkem moc nešlo. Také se párkrát stalo, že se syn těsně před naším odchodem pozvracel nebo měl horečku a my jsme museli zůstat doma, protože v takovém stavu bych ho nikomu na hlídání nedala. Patrik se mnou pak po zbytek večera nemluvil.

Syn narušuje i náš intimní život

Tobias ještě některé věci nechápe a neumí se zabavit sám, proto když  se u nás doma schylovalo k milování, začal brečet, protože si ho nikdo nevšímal. Já jsem ale jeho pláč poslouchat nedokázala a šla jsem k němu, čímž jsme podle Patrika oba zničili hezký večer. S Patrikem jsme se za posledního půl roku dost hádáme a on mi řekl, že se ze mě stala mamina, kterou zjímá jenom ten malý smrad. To mě moc mrzelo, je to přeci naše dítě, které jsme si přáli.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články