Jana (37): Udělala jsem obrovskou chybu a zničila tím náš vztah s přítelem. Bála jsem se říct pravdu

Jana (37): Udělala jsem obrovskou chybu a zničila tím náš vztah s přítelem. Bála jsem se říct pravdu

Janě snížili v práci mzdu, a tak se dostala do svízelné finanční situace, kterou se rozhodla řešit půjčkami. O jedné z nich partnerovi neřekla a raději ho po špatné předchozí zkušenosti opustila. Jak to celé bylo, se dozvíte v jejím příběhu.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 19. 07. 2020 11:00

S Alešem jsme spolu čtyři roky a máme dvouletou dceru Anežku. Donedávna fungoval náš vztah bez problémů a vždycky jsme měli mezi sebou čistý stůl. Už od začátku vztahu máme s partnerem oddělené účty, v tom jsme si udělali jasno. Ale já se dostala do svízelné situace a zadlužila se.

Půjčka, pomoc od přítele i nadávky

Protože mi v práci snížili mzdu a nechtěla jsem o tom Alešovi říkat, rozhodla jsem se si půjčit. Když jsem ale věděla, že svůj pětitisícový dluh nebudu moci zaplatit, požádala jsem o pomoc právě Aleše. A jeho reakce byla velmi překvapivá a bolestivá. Vyslechla jsem si spoustu výčitek, urážek a nadávek. Peníze mi sice půjčil, ale já byla na dně. Celé dva měsíce, než jsem mu je vrátila, bylo mezi námi dusno. Potom už jsme se o tom nikdy nebavili a fungovali dál.

Raději jsem lhala a odešla

Bohužel jsem se znovu zadlužila, ale tentokrát byl dluh mnohem větší. Sto tisíc už bylo moc, a já věděla, že tohle Alešovi nikdy nemohu přiznat. Bála jsem se a nechtěla za žádnou cenu zažít to, co minule. A tak jsem si vymyslela, že už ho nemiluji a chci od něj s Anežkou odejít. Aleš byl hrozně nešťastný a bojoval, ale já se nemohla vystavit dalšímu nepřiměřenému osočování. Nezvládla bych to! V současné době máme dceru ve střídavé péči a já svůj dluh splácím a ještě dlouhou dobu budu. A modlím se, abychom se k sobě s Alešem někdy vrátili. Stále ho miluji.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články