Lucie (49): Na cestě z kina jsme míjeli hasiče. Později jsme začali litovat vtipu, který jsme vyslovili

muž, žena
Zdroj: Freepik.com

Lucie se s manželem nedávno přestěhovala do nového bytu. Protože chtěli mít hezky zařízenou domácnost, pořídili si do celého bytu nový nábytek i spotřebiče. Stěhování a vybavování bytu jim ale dalo hodně zabrat, proto si z toho začali dělat legraci. Později však svého zdánlivě neškodného vtipu hořce litovali.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 30. 07. 2020 15:55

S manželem jsme se rozhodli, že naše přestěhování do nového oslavíme dobrou večeří a pak návštěvou kina. Byla to pro nás zároveň také příležitost, jak si odpočinout po náročném stěhování. Protože nám tchyně nabídla hlídání dětí, mysleli jsme si, že náš čeká bezstarostný večer. To jsme se ale silně zmýlili.

Na cestě z kina jsme pouštěli hasiče

Po pohodovém večeru v kině, jsme se vraceli městem domů. Když jsme na křižovatce míjeli projíždějící hasiče a manžel jim dával přednost, zavtipkovali jsme znovu v souvislosti s naším stěhováním. Oba jsme nahlas politovali lidi, ke kterým asi jedou, ale manžel zároveň pronesl svůj do té doby často používaný vtip, že je lepší vyhořet, než se stěhovat. To, co jsme ale později zjistili, nás přinutilo náš nevhodný vtípek silně přehodnotit.

Po příchodu domů nás čekal hrůzný zážitek

Když jsme přijeli domů, nestačili jsme se divit. V šoku jsme sledovali hasiče, jak běhají s hasicími přístroji do našeho bytového domu. Před bytovkou stála vyděšená tchyně s našimi dětmi, která nám sdělila, co se vlastně stalo, a že u nás v bytě hoří. Když hlídala děti, usnula v křesle. Takže si nevšimla, že s naší novou televizí není něco v pořádku.

Vtipu jsme hořce litovali

Vadná elektronická součástka poté vyvolala svým přehřátím požár, takže v bytě začaly hořet záclony a následně vše ostatní. Tchyně jen tak tak stihla vzbudit děti a vyvést je z bytu, aby si zachránili život. Hasiči, které jsme pouštěli po cestě z kina, jeli tedy přímo do našeho bytu. Nám tak začala nová práce s likvidací škody a opětovným vybavováním domácnosti. Náš předchozí nevhodný vtip, který se nám šeredně vymstil, jsme už raději ale od té doby nikdy nevyslovili.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články