Miluše (59): Nelíbí se mi, jak se ke mně partner chová. Nazývá mě starou bábou, přitom jsem mladší

Miluše (59): Nelíbí se mi, jak se ke mně partner chová. Nazývá mě starou bábou, přitom jsem mladší

Paní Miluše si našla nového partnera, se kterým zažívala na začátku vztahu pravé štěstí. To se ale poslední dobou změnilo, jelikož se k ní nechová hezky, a ještě ji přede všemi nazývá starou bábou. Miluši tím dohnal k tomu, že se rozhoduje, jestli s ním zůstat.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 31. 07. 2020 07:30

Z mého bývalého manžela se pár let po svatbě stal alkoholik, byl vulgární, lhal, nadělal dluhy a žít s ním bylo peklo. Dlouho jsem se snažila lepit všechny jeho průšvihy, až mi konečně došla trpělivost a rozvodem se mi neskutečně ulevilo. Až na ty dluhy.

Nicméně, pak jsem potkala velkou lásku, byli jsme spolu skoro patnáct let, nikdy jsme se nevzali, i když jsme o tom často mluvili, ale bohužel umřel a já už si nikoho hledat nechtěla. Ale člověk míní, Pánbůh mění.

Dal mi zase chuť do života

Před pěti lety jsem potkala Jaromíra. Sršel elánem a energie měl na rozdávání, až jsem se divila, protože je o pět let starší než já. Bylo zase příjemné mít vedle sebe mužského, tak jsme se dali dohromady. Jaromír mě naučil jezdit na koni, chodili jsme na bowling a poznala jsem díky němu nové přátele. Neuvěřitelně mě to nakoplo a moje dvě dospělé děti z něj byly nadšené. Říkaly, že jsem po jeho boku rozkvetla, a v práci si toho všimli i kolegové. „Ty jsi úplně omládla, i když ty jsi vždycky vypadala dobře,“ slýchávala jsem.

Nechala jsem se tenkrát ostříhat, zhubla jsem tak, že i moje dcera říkala, že jsem hubenější než ona, prostě jsem se cítila skvěle. Jenže po nějaké době to už přestala být taková pohoda. Jaromíra trápilo zdraví a já ho ochotně obskakovala, což mu ale vadilo. Místo toho, aby to oceňoval, tak prskal na všechny strany, že mě to za chvíli čeká také, ať si šetřím baterky.

Ani trochu se mi to nelíbí

Když k nám přišla na návštěvu moje sestra s manželem, pobídl mě, abych přinesla víno. „Počkej, já ho otevřu, já mám na rozdíl od tebe červený diplom“ a sestra jen koukala. Jak na mě začal před nimi volat, že „ta stará bába donese tamto a přinese támhleto“, tak už jsem to nevydržela a spustila na něj, že pokud jsem já stará bába, tak on je starý dědek a začali jsme se před nimi hádat.

Od té doby mi už neřekne jinak než stará bábo, když něco dělám v kuchyni, tak do mě drcne a řekne: „Uhni“ a zachází se mnou jako s pitomcem. Děti si toho také všimly a když mu řekly, aby toho nechal, dělal, že je neslyší. Nabádají mě, abych od něj odešla, ale copak to je tak lehké skoro v šedesáti? Mimochodem na moje narozeniny jsem od něj dostala dort ve tvaru lebky, prý, kdybych sháněla zrcadlo. Přitom i jeho známí mi říkají, jak vypadám mladě, možná právě to ho štve. Nevím, těžko říct. Jsou dny, kdy vedle sebe koexistujeme docela dobře, a pak jsou dny, kdy mu evidentně jen překážím, nic neumím, nemám ten diplom a jsem jednou nohou v hrobě. Uvidím, jak to půjde dál, možná si své poslední roky kazit nenechám.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články