Magdaléna (22): Budoucí tchyně mi nabízí peníze, když ze svatby s jejím synem couvnu. Láká mě to

žena
Zdroj: Unsplash.com

Magdaléna se po škole přestěhovala z vesnice do Prahy. Chtěla poznat, jaké to je žít ve městě. Seznámila se s Vaškem, který byl dokonalý. Velký problém ale byla jeho matka. Už na první pohled bylo jasné, že ji do rodiny nepřijme. Vašek po čase požádal Magdu o ruku a jeli to oznámit jeho matce. S jakou nabídkou za ní tajně přišla?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 10. 2020 15:00

Jsem zcela obyčejná holka, která zatoužila po změně. Pocházím původně z vesnické rodiny, kde se chodilo spát se slepicemi. Po škole jsem se rozhodla přestěhovat do Prahy a žít trochu jinak, než jsem byla zvyklá. Našla jsem si práci a docela slušné bydlení. Stačil mi malý skromný byt.

Život ve městě

Zhruba po roce, co jsem žila v Praze, jsem se začala otrkávat. Moc kamarádů jsem zatím neměla, tak jsem šla do kina klidně sama. Jednou se tam se mnou dal do řeči neznámý muž. Jmenoval se Vašek a byl jiný, než se říkalo o mužích, co žijí ve městech.

Na nic nespěchal, nešlo mu jen o sex. Možná jsem já sama měla mylnou představu, že jsou muži takoví. Chodili jsme spolu půl roku a já si žila svůj pohádkový život. Nečekala jsem, že to půjde tak lehce. Jeho matka prý byla velmi zvědavá na tu ,,slavnou Magdalénu“, o které její syn neustále mluvil.

Bohatá tchyně

Dostali jsme od ní pozvání na večeři. Vašek mi naznačil, že je matka trochu povrchní a dopředu mě upozornil, abych její slova nebrala moc vážně. Bydlela ve velkém domě, na všechno měla své lidi. Uklízečku, zahradníka a jídlo si nechala vařit od nějakého vyhlášeného kuchaře.

Když jsme si podávali ruce, neměla jsem dobrý pocit. Projel mnou chlad. Od pohledu byla velmi nesympatická. Sjela si mě od shora dolů a řekla: ,,No, tak pojďte dál.“ K večeři se podávaly samé speciality, skoro jsem nevěděla, jak to jíst. Nebyl to králík, na kterého jsem byla z domova zvyklá.

Požádal mě o ruku

Strávili jsme tam nekonečně dlouhé tři hodiny. Podrobila mě detailnímu výslechu, zajímalo jí úplně všechno. Kde jsem studovala, poměry v rodině, tituly, moje práce. S každou odpovědí moje případné klady klesaly. Cítila jsem, že mě nepřijala a neplánuje to ani do budoucna.

Vašek mě doma uklidňoval, že je matka taková. Je prý velmi na peníze a luxus. Toho si nešlo nevšimnout. Za další tři měsíce mě Vašek požádal o ruku. Byla jsem velmi šťastná. Čekala nás bohužel další návštěva u jeho matky, chtěl jí tu novinu sdělit osobně a společně se mnou.

Mám vyměnit peníze za štěstí

Koupili jsme nějaké lepší šampaňské a Vašek se nemohl dočkat, až to matce řekneme. Ve dveřích se zeptala: ,,Copak slavíme, že nesete šampus?“,,Mami, my se budeme brát,“ řekl Vašek. Jeho matka celá zkoprněla, dostala ze sebe jen falešnou gratulaci. Celý večer byla velmi tichá.

Druhý den mi volala a pozvala mě na oběd. Šla rovnou na věc: ,,Moje milá zlatá, ty se k Vaškovi nehodíš, nabízím ti tolik peněz, že nebudeš už muset nikdy pracovat, jen od něj musíš odejít.“ Dala mi čas jeden měsíc, abych se rozhodla a rovnou si vymyslela, co Vaškovi řeknu. Jsem na rozpacích, protože je to hodně peněz. Také mi řekla, že pokud to nepřijmu, zničí mě.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články