Božena (39): Jsem porodní sestra, v životě by mě ale nenapadlo, komu pomůžu s příchodem miminka na svět

Božena (39): Jsem porodní sestra, v životě by mě ale nenapadlo, komu pomůžu s příchodem miminka na svět
Zdroj: Freepik.com

Božena nám zaslala svůj smutný příběh. Je porodní sestrou a svojí práci miluje. V jeden osudný den byla neplánovaně povolána do práce, protože jedna kolegyně onemocněla. Měla jít k porodu, což by nebylo tak divné, jako to, kdo byla žena, které měla pomoc. Na co Božena v ten den přišla?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 09. 2020 15:00

Jsem vdaná dvanáct let. Libor je hodný chlap. Nic velikého jsme spolu sice nezažili, ale myslím, že se máme rádi. Vychováváme spolu dvě děti, holky.  Já se živím jako porodní sestra a Libor je truhlář. Vedeme vcelku obyčejný, ale troufám si říct, že spokojený život.

Neplánovaná směna

Nikdy jsem se nepídila po tom, zdali když mi Libor řekne, že je v dílně, jestli tam vážně je. Zkrátka jsem mu věřila. Vím, že když měl hodně zakázek, chodil se domů de facto jen vyspat.

Někdy se stalo, že jsme se dva dny neviděli. Já měla jak denní směny, tak noční. Na škodu nám to nebylo, protože jsme si nebyli tak všední.

Víkendy jsme se snažili trávit společně celá rodina. Při mém zaměstnání to ale nebylo vždycky možné. Svoji práci jsem milovala, bylo něco úžasného být u toho, když přijde na svět nový človíček. Ani po těch letech mě ten okamžik nepřestal bavit. Až do jednoho středečního rána. Neplánovaně mě povolali, protože jedna kolegyně si zlomila ruku.

Pomáhala jsem rodit milence svého manžela

Okolo desáté dopoledne přivezli rodičku, která měla akorát termín. Vypadalo to, že půjde o přirozený porod. Šla jsem na tam já. Pomáhám ženám prodýchávat kontrakce, jsem podporou na všech frontách. Žena už byla poměrně dost otevřená, odtekla jí i plodová voda. Prcek chtěl honem na svět. Ptala jsem se, kde je tatínek, že za chvíli bude chlapeček na světě. ,, Je na cestě, doufám, že to stihne,“ řekla mi. Najednou se rozlétly dveře a v nich stál Libor. ,,Co tu děláš, potřebuješ něco?“ zeptala jsem se.

Do toho na něj promluvila žena: ,,Konečně jsi tady miláčku, už rodím.“ Libor se nezmohl skoro na nic. Zeptal se mě: ,,Vždyť nemáš službu, co tu děláš?“ Ženě znovu začaly kontrakce, musela jsem jí pomoci. V hlavě jsem měla neskutečný zmatek. Libor je otcem toho miminka, kterému já mám teď pomoci na svět? Kdo je ta žena?

Miminko už bylo skoro venku, žena křičela bolestí, já začala plakat a Libor se neskrývaně radoval ze syna. Přiběhla moje kolegyně, kterou jsem požádala, aby to za mě vzala. Běžela jsem na záchod zvracet. Panebože! Libor má dítě s jinou.

Službu jsem musela nějak zvládnout, ale lehké to nebylo. Jela jsem domů a doufala, že tam Libor nebude, protože bych ho musela asi zabít. Bohužel, seděl v obýváku a čekal na mě. Neměla jsem v plánu mu to ulehčit, tak jsem čekala, až začne mluvit. Řekl mi jen: ,,Promiň, odcházím k druhé rodině, holky už to vědí.“ A odešel.

Do půl roku byl rozvod, holky máme ve střídavé péči a já docházím pravidelně do poradny, úplně jsem se sesypala. Snad se dám někdy dohromady.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články