Sandra (32): Dcera odmítala spát u babičky. Zapátrala jsem po důvodu a nestačila se divit

žena
Zdroj: Unsplash.com

Sandra měla štěstí na tchyni, byla to velmi přátelská a mírumilovná žena, se kterou si velmi rozuměla. Po narození dcery to byla právě tchyně, kdo byl stále po ruce, pomáhal, jak to jen šlo. Dcera rostla a jednoho dne řekla něco, co si dlouho nechávala pro sebe, ale vlastně jenom díky tomu se přišlo na problém, který tchyně měla. Co dcera Sandře řekla?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 08. 2020 13:00

Matka mého manžela se nemohla dočkat, až bude babičkou. Před pěti lety se její přání splnilo a bylo vidět, jak si svoji roli náležitě užívá.

Milující babička

Moje tchyně Blanka je skvělá ženská, pro svoje děti by se rozkrájela i dnes, a to už jsou dospělé. Vždy je připravená nám poskytnout jakoukoliv pomoc. Jsme s Markem skoro deset let, když se nám narodila dcera Marie, tchyně byla nejšťastnější babička na světě. Od prvního dne bylo vidět, jak Máju miluje, stále k nám jezdila, vozila navařené jídlo, abych se mohla věnovat jen dceři. Jak to šlo, brala ji ven na procházku, abych si mohla třeba hodinu odpočinout. Zkrátka nejlepší tchyně pod sluncem. Když bylo Máje půl roku, rozhodla jsem se, že začnu chodit dvakrát týdně do práce, a Blanka říkala, že ve dnech svého volna bude Máju hlídat, dělala na směnný provoz.

Bylo to velmi osvobozující, protože jsem měla možnost dále pracovat. Čas plynul, Mája rostla před očima, už za sebou měla první kroky, pár slov. Když jí byl rok, Blanka navrhla, jestli by u ní mohla dcera přespat. V tomto směru to bylo naše poprvé, ale nebyl důvod se bát.

Tajně pila, když hlídala moje dítě

Stalo se z toho pravidlo, kdy jednou měsíčně, vždy o víkendu, Mája zůstávala přes noc u Blanky. Nikdy se nic nestalo, všechno bylo v pořádku, ani v náznaku by nás nenapadlo nic podezřelého.

Mája před časem oslavila páté narozeniny, vlastně už to byla velká holka. Jenom začala trochu vzdorovat, co se týkalo spaní u babičky. Říkala, že tam bude klidně přes den, ale na noc chce jít spát domů. Když jsem se ptala proč, co se stalo, vždy mlčela. Bylo mi to divné, ale nechtěla jsem ji do ničeho nutit. Měla přeci jen už svoji hlavu.

Sem tam jsem se jí zeptala, jestli si to nerozmyslela. Jednou přišla sama a říká mi: ,,Víš mami, ona se babička vždy večer napije piva a pak je divná, motá se, padá, nevnímá mě a já se bojím.“ Čekala jsem cokoliv, ale to, že by se babička opíjela, když má na starosti dítě?

Tajemství skříně

Mája byla velmi uvědomělá, takže jsem nepředpokládala, že si vymýšlí, myslím, že by na to ani jen tak nepřišla. Vzala jsem Máju a vyrazily jsme k Blance na návštěvu. Mezitím, co Blanka vařila kávu, mě Mája zatáhla do ložnice a otevřela babiččinu skříň a odkryla něco, co mě šokovalo. Schovaný rozpitý alkohol.

Udeřila jsem na Blanku, co to má jako znamenat, a řekla jí, s čím se mi dcera svěřila. Naštvala se, řekla, že si snad může dát večer skleničku. Proč to má schované ve skříni, to už ale vysvětlit nedokázala.

Blanka je bohužel alkoholik a mně se vůbec nepodařilo to včas odhalit. Po tom, co dokonce spadla opilá ze schodů, se sama rozhodla, že podstoupí léčbu. Za měsíc má být propuštěna, tak doufám, že jí abstinence vydrží.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články