Kamil (36): Obě tchyně pod jednou střechou, to nejhorší má teprve přijít

muž
Zdroj: Freepik.com

Kamil žije se svoji rodinou spokojený život. Jejich klid naboural úraz, který měla jeho tchýně, a dočasně si ji nastěhovali k sobě domů. Když to zjistila i jeho matka, nastěhovala se také. Nyní se situace komplikuje a Kamil neví, jak z toho ven. Najde nakonec řešení?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 07. 2020 11:00

Společně s mojí manželkou Simonou (34) a našimi dvěma dětmi bydlíme v rodinném domě. Máme tříletá dvojčata Lukáše a Luďka. Já se otáčím, jak to jde, abych rodinu uživil. Simona je zatím doma na mateřské dovolené.

Tchyně Libuše měla nedávno ošklivý úraz, který jí na čas znemožnil, aby byla v bytě sama, proto moje žena neváhala a nabídla jí, aby se dočasně nastěhovala k nám. Neměl jsem s tím problém, udělal bych pro svoji matku to samé.

Dobrý nápad

Připravili jsme tchyni pokoj v přízemí, aby se nemusela namáhat do schodů. Dokud se nemohla moc pohybovat, byl doma klid, byla skoro pořád zalezlá a spala. Zhruba po půl roce se její stav zlepšil a už byla schopná se jít i sama ven projít. Už jsme čekali jen na potvrzení lékaře, že vše správně srostlo a tchyně se může vrátit ke svému životu.

Moje matka  Alena se dozvěděla, že u nás bydlí Libuše, a chtěla ji přijet pozdravit, čemuž jsem se divil, nikdy ji neměla moc ráda. Když se obě tchyně usadily ke kávě, neměl jsem z toho vůbec dobrý pocit, myslím, že ani Simona. K našemu velikému překvapení se spolu bavily velmi přátelsky.

Moje matka vymyslela skvělý nápad, že než se Libuše vrátí domů, bude se tady o ni starat a dělat jí společnost. Pochopil jsem to tak, že sem bude denně jezdit, ale když zazvonila druhý den u našich dveří a měla s sebou kufry, trochu jsem znejistěl.

Dvě tchyně pod jednou střechou, hotové peklo na zemi

Simona na mě uhodila, ať to okamžitě vyřeším a matku pošlu zpátky domů. Copak jsem mohl, když tu bydlela i matka Simony, těžko jsem mohl říct své matce ne.

Dům je veliký, tak jsme matce připravili pokoj v mezipatře. "Moc se tu nezabydluj, Libuše se za měsíc vrací domů," smál jsem se na matku ve dveřích.

Peklo začalo dřív, než jsem myslel. Hned ráno se ty dvě potkaly v kuchyni a už se stihly pohádat, kdo udělá dětem snídani, kdo s nimi půjde ven, kdo uvaří oběd. Simona je požádala, aby to nechaly na ní, že ona je paní domů.

V tomto duchu to bylo každý den, vlastně skoro celé dny. Přetahovaly se o děti, předháněly se v tom, kdo co upeče, uvaří. Nemohly se ani shodnout, na co se budou koukat v televizi.

Hotové utrpení to bylo hlavně pro Simonu, protože s nimi byla doma. Měla co dělat s dětmi, natož rvát ty dvě stále od sebe. Žena nevařila už měsíc, tak dlouho už naše příšerná situace trvá.

Matka mi řekla, že svůj byt chce prodat a bydlet u nás napořád. Bojím se, že tchyni napadne to samé. Pak je to náš konec.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články