Eliška (34): O manželově nevěře jsem se dozvěděla omylem, když mě pomlouvaly kamarádky

Eliška (34): O manželově nevěře jsem se dozvěděla omylem, když mě pomlouvaly kamarádky

Kamarádky jsou v životě důležité, zejména když vás dokážou podpořit. Eliška si myslela, že takové má, ale jednoho dne s nimi popíjela na zahrádce a když odcházela domů, zaslechla omylem, jak se o ní baví. Nic příjemného to nebylo a Eliška se nestačila divit.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 20. 07. 2020 13:00

Mám spoustu dobrých kamarádek, ale jen dvě patří mezi moje nejlepší. Jsou jako moje sestry, šly mi obě za družičky, když jsem si brala Martina. S Martinem jsem se seznámila v práci, začali jsme spolu randit, a i když se to některým kolegům nelíbilo, vydrželo nám to.

Jsme spolu už šest let a z toho čtyři roky manželé. Oba jsme chtěli mít brzo dítě, ale zatím se nám to ještě nepodařilo. Řešili jsme to dlouho s doktory, hodně jsem se kvůli tomu trápila a jednu dobu jsme se málem rozešli. Byla jsem z toho totiž tak zoufalá, že jsem to dávala Martinovi za vinu. Kdykoliv se nás někdo netaktně zeptal, kdy už budeme mít miminko, tak jsem se rozbrečela. Martin mě tenkrát poprosil, abychom se na to přestali soustředit, jinak už to nezvládne a já se s tím smířila. Chvíli mi to trvalo, ale pak už jsme byli zase v pohodě a za to jsem byla ráda.

Nejlepší kamarádky

Jednoho dne jsem šla posedět s Alenou a Naďou a probíraly jsme vztahy a podobné ženské řeči. Hodně jsme se nasmály a mně asi po dvou hodinách volal Martin. Chtěl, abych přišla domů, tak jsem dopila rychle skleničku a rozloučila se. Jak jsem zašla za roh, všimla jsem si, že mám rozvázanou tkaničku, a tak jsem si klekla a chtěla si ji zavázat, když v tom jsem slyšela, jak Alena vyjekla smíchy: „Eliška, jo?“ a zaslechla jsem, jak ji Naďa tiší, aby nemluvila tak nahlas. Alena prohodila, že už jsem dávno odešla, a já se zvedla a šla jsem blíž ke zdi.

Naďa jí líčila, že je divný, že je Martin doma, možná mu dala Ivana kopačky. „Jaká Ivana?“ ptala se Alena a já chtěla zakřičet to samé, místo toho jsem tam stála a snažila se slyšet co nejvíc. Ivana má prý masážní salón a Naďa je spolu viděla už před půl rokem.

Byla to pravda

Odešla jsem urychleně domů, kde jsem okamžitě spustila na Martina, co má s Ivanou. Vyjeveně na mě koukal a začal koktat, jak to, že o ní vím. Přiznal mi, že to je masérka a měl s ní jednou úlet. Víckrát se s ní už nesešel. Hádala jsem se s ním, že Naďa tvrdila, že mají pletky už půl roku, ale on mi přísahal, že to není pravda. Říkal, že můžeme klidně zajít za Ivanou, aby to potvrdila, ale odmítla jsem.

Tu noc jsem ho nechala spát v obýváku, ale pak jsem mu odpustila. Když jsem si zpětně vybavila, jak jsem bývala nesnesitelná, asi jsem ho k tomu dohnala sama. Nadě jsem ale pěkně vynadala, rozhlašovala všude drby, které nebyly ani pravdivé. A navíc, když je spolu viděla, měla mi to říct. Takhle se pravá kamarádka nechová.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články