Olga (36): Našla jsem si vyléčeného alkoholika, v jeho přítomnosti si nemůžu nalít ani skleničku vína

žena
Zdroj: Freepik.com

Olga neměla štěstí na muže. Její představy o partnerovi se nějak neslučovaly s reálným životem. Až jednoho dne potkala Antonína, který se zdál být tím, jehož si vedle sebe vysnila. Jaké tajemství její nový objev skrýval, že zaváhala, zdali do vztahu půjde? Dozvíte se v následujících řádcích.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 07. 2020 13:00

Jmenuji se Olga, mám za sebou docela slušnou řadu vztahů, které nevyšly. Už nejsem nejmladší, proto bych ráda založila rodinu. Nedávno jsem poznala Antonína a věřila, že to vyjde. Jenže se ukázalo, že to má háček.

Láska na první pohled

S Antonínem (45) jsem se seznámila na jednom firemním teambuldingu, kam se mi upřímně zprvu moc nechtělo. Byl vysoký, upravený, jeho úsměv byl jako pohlazení po duši a já se do něj zakoukala. Od prvního pohledu jsem si ho už nenechala utéct. Nebyl přímo od nás, ale z jiné pobočky, což mi tedy rozhodně nevadilo.

Když si při beach volejbalu svlékl tričko, málem to se mnou seklo. Zkrátka frajer chlap. Sice mu bylo už přes čtyřicet, ale tělo měl jako dvacetiletý kluk. Radost pohledět. Všiml si mě, až když jsem vybrala jeho podání a dala bod. Pozval mě na studenou limču a dali jsme se do řeči. Zajiskřilo to, Ty pohledy, vtipy, z toho něco bude, napadlo mě.

Něco tu nesedělo

Akce probíhala pouze o víkendu, takže jsem se modlila, abychom se i po návratu viděli. Řekl si o číslo. Nezbývalo tedy než čekat.

Telefon zazvonil hned v pondělí večer. Pozval mě do čajovny. Pro mě nezvyk, raději bych si sedla někam na víno, ale konec konců, proč ne. Čajovna je vskutku velmi intimní a tiché místo, mluvili jsme na sebe šeptem a chvílemi jen tak rozjímali nad chutí bylinkového čaje. Bylo to velmi příjemné. Navrhla jsem, že bysme pak mohli vyrovnat chutě a skočit si někam na pivo nebo víno. Odmítl, že je už unavený a brzy ráno vstává.

Bylo mi to líto, ale nemám ve zvyku někoho přemlouvat. Ozval se za další 2 dny, navrhl piknik v parku. Souhlasila jsem a něco jsem také připravila. Vzala s sebou i vychlazené bílé víno. S piknikem jsme se ukryli pod stromy, bylo to romantické. Požádala jsem ho, zdali otevře víno a nalije nám. ,,Já nebudu, jsem tady autem.“ To jsem nedomyslela a sama jsem na druhé schůzce pít nechtěla. Byli jsme tedy pouze o vodě. Odvezl mě domů, já cítila, že bych ho ráda pozvala k sobě a tak jsem své přání řekla nahlas, že navrhuji film a otevřít konečně to víno.

Odmítl, což jsem nečekala. Z jeho chování jsem měla pocit, že ho přitahuji, že se mu líbím. Zariskovala jsem a zeptala se na rovinu, o co jde. Sklopil hlavu a řekl: ,,Víš, já jsem vyléčený alkoholik. Pokud se máme dále vídat a časem tvořit pár, nesmíš v mé přítomnosti pít, je to pro mě potom hrozné pokušení," a odešel.

Jsem ráda, že mé pozvání nepřijal. Víno jsem ten večer vypila celé sama a teď řeším, zdali to zvládnu se v jeho přítomnost už nikdy nenapít, což je jeho podmínka pro fungování vztahu. Nejsem alkoholik, ale takové to nevinné posezení s vínem by mi mohlo chybět.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články