Beáta (28): Přítel dává tchyni za pravdu. Slíbil jí něco, co mě srazilo na kolena

Beáta (28): Přítel dává tchyni za pravdu. Slíbil jí něco, co mě srazilo na kolena

Tchyně velmi rády zasahují mladým do života. Některé však nezvládají tu pomyslnou hranici toho, co je únosné, a co už je hodně přes čáru. Své si se svou budoucí tchyní užila i čtenářka Beáta, která se nám se svým příběhem svěřila.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 05. 08. 2020 13:00

S přítelem Jakubem (30) žijeme čtyři roky a máme spolu dceru Natálku (3). Rozumíme si, ale jeho rodina, obzvlášť tchyně, se nám pletou do života a dělají mezi námi dusno. Snažila jsem se s nimi vycházet, ale vůbec mě nevnímají a stále si jedou to svoje.

Láska na první pohled

S Kubou jsme se poznali před pěti lety na jednom festivalu, kde jsme měli oba brigádu. Po skončení jsme zašli k rybníku a zjistili jsme, že máme hodně společného. Vyměnili jsme si telefonní čísla a neuběhlo ani pár dní a začali jsme spolu chodit. Kuba byl velmi pozorný, přátelský a nejvíc mě dostával svým smyslem pro humor. O pár měsíců později jsem poznala jeho rodinu a ona zase mou.

Příšerná tchyně

Hned po prvním setkání s jeho mámou jsem věděla, že z nás kamarádky nebudou, a dost jasně mi dala najevo, že nejsem pro jejího syna ta pravá. Ale to by podle jejích představ nebyla žádná. Nešlo mi do hlavy, jak mohla vychovat tak skvělého chlapa. A zarazilo mě, jak se Jakub v její přítomnosti mění. Nechává se peskovat a přitom dělá, co jí na očích vidí. Celá situace se zhoršila, když jsem otěhotněla. To nemohla paní Jarmila dlouho rozdýchat a neustále jsem poslouchala, jak jsem si Jakuba potřebovala pojistit.

A to nebylo všechno! Začala k nám chodit neohlášeně a předělávat naši domácnost. Přerovnávala věci a já musela poslouchat její jedovaté poznámky o tom, jak neumím uklízet, jak jsem chaotická a k ničemu. Zkoušela jsem to s ní po dobrém, po zlém, ale nic nefungovalo. Jakub na ní samozřejmě neplatil. Když se Natálka narodila, peklo pokračovalo. Objevila se u dveří zrovna ve chvíli, kdy jsem kojila malou a Jakub věšel prádlo. A to byl oheň na střeše! ,,Tohle je přeci ženská práce!“ Začala lítat po bytě jako splašená myš a nadávat. Tehdy jsem ji vyprovodila ze dveří.

Zničila mi rodinu

Před pár týdny byla zase hádka s tchyní a já později zaslechla, jak s ní Jakub telefonuje a slibuje jí, že už si se mnou druhé dítě nepořídí. Myslela jsem, že špatně slyším. Jak se nám může takto plést do života? A jak jí můj partner může něco takového slíbit? Obávám se, že po tomhle budeme s Natálkou samy. Jakub se k tomu nějak nevyjadřuje, jen mi řekl, že nechce zničit rodinu. Ale kterou? Tu jeho, nebo tu naši?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články