Patricie (36): Tchyně nám mluví do výchovy dcery. Manžel mě svou reakcí zraňuje

dívka, dcera, babička
Zdroj: pixabay.com

Patricie má dvanáctiletou dceru, kterou vychovává společně se svým manželem. Momentálně ji trápí její tchyně, která se jim snaží jejich dceru převychovávat a přesvědčuje je o tom, jak docílit toho, aby bylo vše perfektní.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 15. 07. 2020 07:30

Manžela Zdeňka (40) jsem poznala, když mi bylo dvaadvacet. Byl mojí první opravdovou láskou a je jí dodnes. Nyní spolu vychováváme dvanáctiletou dceru Elišku. Zdeněk je ochranářský typ, a tak si svou dceru pečlivě hlídá. Někdy je to docela legrace, když někam jdeme, a ona potká a zasměje se na svého spolužáka a Zdeněk si ji pak dobírá. Zkrátka děláme s manželem vše pro to, aby z ní vyrostl slušný člověk. Ale moje tchyně se ji snaží převychovat.

Tchyně se naštvala

Zdeňkova máma nám radí, jak často by se měla Eliška učit, co by si měla oblékat, a jaké kroužky by měla navštěvovat. A vždycky si najde záminku k tomu, aby k nám mohla na návštěvu. Navíc kupuje dceři oblečení nevhodné jejímu věku. I když se jí to snažím vysvětlit, ona jen mávne rukou a řekne: ,,Ty naděláš.“ Jednou už jsem to nevydržela, rozčílila se tak, že u nás nebyla čtrnáct dní. Řeknu vám to popravdě, to byla taková pohoda! Ale potom k nám zase nakráčela jakoby nic a donesla dceři nové šminky a zbytečnosti, které jsem jí stejně nedovolila.

Manžel o tom nechce ani slyšet

A potom se stává přesně to, co mě trápí nejvíc. Dcera se mnou často nemluví. Myslí si, že jsem na ni zlá, a že babička je úžasná. Já to s ní ale myslím dobře a chci, aby nás s manželem respektovala. Jenže s neustálými návštěvami tchyně a jejími poznámkami na nás jako na rodiče to jde velmi těžko. Manžel je skvělý manžel a otec, ale co se týče tohoto problému s tchyní, zavírá před tím oči. Jako by mu to bylo jedno. Nechce o tom ani slyšet, ani to řešit.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články