Bětka (31): Tchyně dělá z naší dcery rozmazlenou fiflenu. Naposledy jsem ostře zakročila

dcera, dítě, holčička
Zdroj: pixabay.com

Bětka je úplně vedle z manželových rodičů. Rozmazlování jejich dcery překročilo veškeré hranice a Bětka už musela zakročit. S celým příběhem se nám svěřila.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 03. 07. 2020 11:00

Jmenuji se Alžběta a je mi 31 let. S manželem Jirkou (32) máme dceru Viktorku (3). Máme spokojené manželství, ale vztahy s prarodiči, hlavně s tchyní, už tak pohádkové nejsou. Stále čekám, jestli se umoudří, ale je to čím dál horší a už mi to pěkně leze na nervy.

Dcera je zvyklá mít všechno

Manželovy rodiče se rozhodli, že budou naší tříletou dceru rozmazlovat, co to půjde. Jsou u nás skoro pořád, jezdí s námi na výlety, kupují jí dárky a nejradši by ji měli každý víkend u sebe. Vím, že bych měla být ráda za jejich zájem, ale ve svém přístupu k naší dceři nemají žádné hranice. Dcera to pak samozřejmě zkouší i na nás. Ale já nejsem ochotna jí povolit úplně všechno.

Prakticky každé naše setkání skončí hádkou. Když řeknu, aby jí nekupovali zmrzlinu, jdou a koupí jí nanuk. Řeknu, že tu panenku nepotřebuje, jdou a koupí jí toho největšího plyšáka, kterého v obchodě mají. A to je něco pro mě. Takže se pohádáme a já z toho vycházím jako hrozná matka, která jí nechce nic dopřát.

Buď se umoudří, nebo dceru neuvidí

Naposledy jsem zakročila a zatrhla jejich neohlášené návštěvy, protože takhle si do života zasahovat rozhodně nenechám. A Viktorka? Když se svět netočí kolem slečinky, tak je to špatně! A tohle já nedopustím. My jsme její rodiče a bude nás respektovat, nechci, aby mi v patnácti skákala po hlavě. A bude to tak i za tu cenu, že by se nemohla s babičkou a dědou vídat. Manžel se k tomu vyjadřuje velmi sporadicky a to už mi taky leze na mozek. Takže buď se umoudří, nebo budou mít utrum.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články